Oblikovalki ukradli za milijon dolarjev čevljev Jimmy Choo

08. februar 2024

Oblikovalki ukradli za milijon dolarjev čevljev Jimmy Choo

08. februar 2024
Foto: Instagram

Oblikovalki ukradli za milijon dolarjev čevljev Jimmy Choo

08. februar 2024
Foto: Instagram

Med njimi so bili tudi znameniti sandali iz serije Seks v mestu ter mnogi čevlji, ki so jih na Oskarjih nosile slavne igralke.

Roparji so okradli britansko oblikovalko Tamaro Mellon, ki je soustanovila znamko luksuzne obutve Jimmy Choo. Nič čudnega, da je zato imela polno skladišče čevljev z vrtoglavimi zneski.

Policija je sicer že lani objavila, da so pri goljufih zasegli čevlje, vredne 1 milijon dolarjev, vendar do zdaj ni bilo znano, da pripadajo Tamari Mellon. Storilce so ujeli, medtem ko so poskušali čevlje prodati na spletu.

Tamara Mellon (Foto: Profimedia)

Mellonova je za Page Six razkrila, da je dobila nazaj okoli 85 odstotkov svoje kolekcije. “V Los Angelesu se je v zgodila vrsta vlomov v različna skladišča, med katerimi je bilo tudi moje. To je bil njihov srečen dan.” V njenem skladišču je bil namreč arhiv čevljev Jimmy Choo izpred zadnjih 16 let.

“Če bi vse čevlje uspeli prodati, bi lahko zaslužili veliko več od dejanske vrednosti,” je povedala. V arhivu so bili tudi čevlji, ki jih je v seriji Seks v mestu nosila Sarah Jessica Parker ter med tekom za trajektom enega izgubila in slavno zaklicala: “Izgubila sem svojega Chooja!”

Foto: Profimedia

Mellonova je razkrila tudi, da si želi nekega dne v muzeju ustvariti zbirko najbolj priljubljenih čevljev in jo dati na ogled širši javnosti. “Te čevlji nosijo toliko različnih zgodb in toliko posebnih trenutkov, vključno s tistimi, ki so jih zvezdnice nosile na rdeči preprogi Oskarjev.”

Roparji vloma in kraje niso zanikali, enega od roparjev pa so po priznanju oprostili.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close