Oboževalci Prijateljev žalujejo, umrl je “sedmi” prijatelj

25. oktober 2021

Oboževalci Prijateljev žalujejo, umrl je “sedmi” prijatelj

25. oktober 2021
Avtor: Profimedia

Gunther je izgubil bitko z rakom.

Oboževalci legendarne serije Prijatelji so danes zaviti v žalost, saj je v nedeljo za posledicami raka umrl James Michael Tyler, igralec, ki si ga je občinstvo zapomnilo predvsem po vlogi Guntherja, vodje kavarne Central Perk v priljubljeni humoristični seriji Prijatelji.

Tyler je v seriji Prijatelji sprva nastopal kot statist, delo pa je dobil, ker je znal delati s kavnim aparatom v Central Perku. Prvi stavek je spregovoril v drugi sezoni, s Prijatelji pa je ostal vse do konca, do finalne oddaje leta 2004. Skozi leta je postal tako priljubljen, da so mu oboževalci serije pravili kar “sedmi prijatelj”.

Avtor: Profimedia

Tylerju so leta 2018 diagnosticirali raka prostate, o katerem pa je javno spregovoril šele letos, kmalu po premieri posebne epizode Prijatelji: Spet skupaj, v kateri so se po 17 letih spet združili glavni junaki: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc in Matthew Perry.

Avtor: Profimedia

“Gunther” se je v epizodi oglasil prek videoklica, v katerem je bil kratek in jedrnat, prav v slogu Guntherja. Le nekaj dni kasneje je priznal, da se snemanja ni udeležil v živo, ker je bolan, a da ni hotel pozornosti preusmerjati nase. Takrat je tudi razložil, da je rak že zelo napredoval in se mu razširil v hrbtenico, zaradi česa ga je doletela še paraliza.

24. oktobra 2021 je žal izgubil boj z boleznijo in umrl na svojem domu v Los Angelesu, star 59 let.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close