Obratno umivanje las je novi trend. Za kaj sploh gre?

31. avgust 2022

Obratno umivanje las je novi trend. Za kaj sploh gre?

31. avgust 2022
Foto: Pexels

Družbena omrežja je preplavil nov lepotni trend, tako imenovano obratno umivanje las. Gre za točno to, kar mislite.

Če zadnje čase niste najbolj zadovoljni z obnašanjem svojih las in njihovim izgledom, lahko poskusite novo metodo umivanja las – obratno umivanje. Gre za trend, ki je preplavil družbena omrežja in narekuje točno to, kar slutite: da najprej uporabite balzam, šele nato pa se lotite šamponiranja.

Dermatolog Craig Ziering je za spletno stran Byrdie pojasnil, zakaj je to postal trend: “Temelji na ideji, da balzam, ki ga nanesemo najprej, lase prepoji s hranili, kar pa prinaša mehke in hidrirane lase,” je razložil in dodal, da so “čisti mešički najbolj dovzetni za hranilno hidracijo balzama”.

Foto: Instagram

Je pa ob tem dejal, da se tovrstno umivanje, ki ga imenuje estetski ukrep, običajno priporoča za tiste s suhimi, tankimi in občutljivejšimi lasmi. “Seveda gre zgolj za kozmetični učinek in čeprav lahko nekaterim pomaga, da so lasje videti gostejši, to ne bo odpravilo vzroka redčenja ali izpadanja las,” je še opozoril.

Dodal je tudi, da tisti z gostejšimi in skodranimi lasmi verjetno ne bodo opazili nekega posebnega učinka, ali drugačnega rezultata kot ga daje običajno umivanje las.

Foto: Pexels

Kako se lotiti obratnega umivanja?

Preprosto. Na mokre lase najprej nanesite balzam, pri čemer Ziering priporoča močnejšega kot sicer. “Nanesite balzam od lasišča do konic las, temeljito ga vmasirajte in pustite delovati do pet minut,” pravi. “Osredotočite se predvsem na spodnji dve tretjini, kjer lasje prejmejo najmanj naravnega loja.”

Po petih minutah sperite lase s toplo vodo in jih umijte z majhno količino šampona. Po potrebi našamponirajte še enkrat. Izperite in voilà. To je vse.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close