Obstaja le ena situacija, v kateri večerjo plača ženska …

04. november 2021

Obstaja le ena situacija, v kateri večerjo plača ženska …

04. november 2021

Običajno se pričakuje, da večerjo na prvem zmenku plača moški … toda strokovnjakinja razkriva eden in edini razlog, ko mora večerjo plačati ženska. In še takrat le polovico.

Prvi zmenki so lahko precej nerodni in neprijetni, še posebej ko gre za nenapisani bonton o tem, kaj kdo plača. Nekateri, bolj tradicionalni, kar se tiče zmenkov, menijo, da mora vedno plačati moški. Po njihovem gre za gentelmensko gesto in znak spoštovanja. Drugi menijo, da bi si morala v znak enakopravnosti razdeliti račun tako, da bi vsak plačal polovico. Tretji pa so mnenja, da plača vedno tisti, ki povabi na zmenek – ne glede na spol. 

Kljub temu pa voditeljica podcastov in svetovalka za komuniciranje Jana Hocking pravi, da bi ženske morale seči po svoji denarnici le v enem primeru. Čeprav je pred tem v svojem podcastu izjavila, da morajo moški vedno plačati, da pokažejo svojo “samozavest in možatost”, je kasneje na svojem podcastu Kinda Sorta Dating izjavila, da vseeno obstaja izjema. 

V intervjuju s pisateljem Thomasom Mitchellom je Hocking dejala: “Vedno imam težave, ko rečem, da bi moral moški plačati račun na prvem zmenku. Zato je pojasnila: “Zdaj menim, da če bi dekle povabilo fanta na zmenek, bi moral vsak plačati polovico. Še vedno pa menim, da dekle ne bi smelo plačati za vse.”  

Hocking pravi, da čeprav meni, da bi moral moški plačati za vse, se je na prvem zmenku vedno ponudila, da plača polovico. Ne zato, ker bi to želela, temveč ker na tak način testira moškega. “Ne mislim zares, toda vedno rečem: ‘O, ne, dajva se razdelit račun’ in če se moški strinja, potem sem šokirana,” pravi. 

Avtor: Profimedia

Ob spominu na nedavno izkušnjo, ki jo je drago stala, je povedala, da je ostala brez 100 dolarjev, ker se je ponudila, da plača polovico za račun v res dragem vinskem lokalu. 

Hocking se je sicer odzvala na komentarje druge strokovnjakinje za zmenke, ki je dejala, da bi moški morali vedno plačati celoten račun na prvem zmenku. Nelly, z uporabniškim imenom @Ask.Nelly na TikToku in Instagramu. 

V videu Nelly, ki na svojih kanalih deli nasvete glede romantičnih zvez, pravi: “Če dekle povabiš na zmenek in potem predlagaš, da si razdelita račun, to samo pokaže, da si škrt, napačno vzgojen, nisi gentleman ali nimaš dovolj denarja, da bi si lahko privoščil večerje z dekletom.”

Nadaljuje, da “namesto, da jo pelješ na večerje, ki si jih ne moreš privoščiti, jo pelji na piknik v park.”

“In tudi najbolj progresivna dekleta, ki vztrajajo, da želijo razdeliti račun in pravijo, da jim to ni težava – v resnici jim je. Ne zato, ker si ne bi mogle privoščiti, temveč ker tako vidijo tvoj karakter. In če si ti dekle, ki je plačalo na prvem zmenku, potem ti povem, da on ni pravi!”

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7

Style. Več novic

New Report

Close