Audrey Plaza: od holivudske čudakinje do ene najbolj popularnih igralk na svetu

07. februar 2023

Audrey Plaza: od holivudske čudakinje do ene najbolj popularnih igralk na svetu

07. februar 2023
Foto: Profimedia

V zadnjih letih se mnenja o igralki močno spreminjajo.

38-letna igralka je končno našla svoje mesto pod holivudskimi žarometi. Po skoraj dveh desetletjih v igralski industriji je zgradila svoj kult oboževalcev, ki se ne morejo naveličati njene nerodne narave, neobičajne duhovitosti in izrazito muhastega stila. 

Njen talent so številni cenili že pri njeni vlogi v seriji Parki in rekreacija, kjer je igrala vlogo April Ludgate. Zaradi iste serije je zaslovel igralec Chris Pratt, medtem ko Plaza zaradi svoje nerodne in pogosto zastrašujoče osebnosti ni bila deležna enake slave. 

“Ljudje projicirajo moje like vame in že zaradi tona mojega glasu ali ritma mojega govora zveni, kot da sem kreten ali kaj podobnega.” 

Kljub temu je Plaza dobila številne priložnosti v filmih, kot so The Comedians (2009), Scott Pilgrim proti vsem (2010), Life After Beth (2014), Ingrid gre na zahod (2017) in Najsrečnejša sezona (2020). Zdaj se zdi, da je za igralko in komičarko meja zgolj nebo – nedavno je prejela nominacijo za zlati globus za svojo vlogo Harper Spiller v seriji Beli lotos in se pridružila zasedbi prihajajoče serije Marvel Cinematic Universe, blesti pa tudi v zadnjem filmu Guyja Ritchieja Operacija fortune: Prevara stoletja.

Foto: Profimedia

Plaza, ki ima po očetovi strani portoriške, po mamini pa irske in britanske korenine, je odraščala v zelo katoliški družini. Njena ljubezen do igranja jo je pripeljala do študija filma, iz katerega je leta 2006 tudi diplomirala. Igralko je pri njenih dvajsetih letih zadela možganska kap, ki je povsem spremenila njen pogled na življenje, kap pa je doživela tudi med snemanjem serije Parki in rekreacija

“Mogoče je to smešno reči, a mislim, da se vedno zavedam, kako dragoceno je življenje, in se tega poskušam spomniti vsak dan. Poskušam videti širšo sliko in poskušam stvari ne jemati tako resno ter se poskušam ne navezati na malenkosti. Ne morem si kaj, da ne bi pomislila, da je name vplivalo na načine, ki jih bom spoznala šele pozneje. Toda na splošno imam občutek, da je življenje kratko.”

Igralka je priznala, da so ji vse zavrnitve v njeni karieri pomagale ostati motivirana. Zavedala se je, da ob prvem vtisu pogosto deluje zastrašujoče in agresivno ter da jo pogosto narobe razumejo ali napačno interpretirajo. Danes jo takšne interakcije nasmejejo, ljudje pa prav tako vse bolj vidijo in cenijo njeno energijo in talent. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close