Od princese Diane do Taylor Swift … kakšna je popolna “maščevalna obleka”?

26. oktober 2022

Od princese Diane do Taylor Swift … kakšna je popolna “maščevalna obleka”?

26. oktober 2022
Bella Hadid (Foto: Profimedia)

Taylor Swift na svojem najnovejšem albumu Midnights poje o (pomanjkanju) samozavesti, ljubezni, preteklih in sedanjih razmerjih, karmi, pa tudi maščevanju. Le kaj obleči, kadar se nekomu maščujemo?

V pesmi Vigilante Shit Taylor Swift pove, da se “oblači za maščevanje”, kar je številne spomnilo na idejo, da moraš pred sovražniki ali pa po razhodu ali ločitvi izgledati najbolj popolno. Pripravili smo pregled najbolj znanih “maščevalnih oblek”.  

Princesa Diana

Princesa Diana je zaslužna za najslavnejšo in prepoznavno maščevalno obleko, ki jo je nosila leta 1994, ko je nekdanji princ, zdaj kralj, Charles priznal, da jo je prevaral s Camillo. Diana se je prvič po priznanju v javnosti pojavila v črni obleki znamke Christina Stambolian

Znamenita maščevalna obleka princese Diane. (Foto: Profimedia)

Mariah Carey

Leta 1997 se je Mariah Carey udeležila rdeče preproge v črnem crop topu in črni obleki z razporkom. Podelitev nagrad VMA je potekala kmalu po pevkini ločitvi od direktorja znamke Sony Tommyja Mottole.

Pevka, najbolj znana po pesmi All I Want For Christmas Is You, je s svojo izbiro pokazala, da je po ločitvi spet našla svojo senzualnost in ženstvenost. 

Foto: Instagram

Elizabeth Hurley

Igralka se je po ločitvi od igralca Hugha Granta leta 2000 v javnosti prvič pojavila na rdeči preprogi zabave Valentina Garavanija. Nosila je zlato oprijeto obleko z globokim izrezom, ki bi zagotovo še danes veljala za neverjetno maščevalno obleko.

Foto: Profimedia

Jennifer Aniston

Razhod med Jennifer Aniston in Bradom Pittom je bil eden najbolj razvpitih javnih razhodov v zgodovini Hollywooda.

Pitt je svoje življenje nadaljeval z Angelino Jolie, Aniston pa se je premiere svojega filma Usodna prevara udeležila kljub zlomljenemu srcu udeležila rdeče preproge in pokazala, da je ločitev ni zlomila. Nosila je kratko Chanelovo kratko obleko, posuto z bleščicami.

Foto: Profimedia

Bella Hadid

Konec leta 2016 sta se razšla raper The Weeknd in manekenka Bella Hadid. Ta se je teden po razhodu na zabavi Christiana Diorja pojavila v popolnoma prozorni, svetlo modri Diorjevi obleki, posuti z diamanti. 

Foto: Profimedia

V začetku leta 2017 pa se je prvič udeležila rdeče preproge Met Gale, na kateri se je pojavil tudi njen nekdanji fant s svojo takratno novo punco Seleno Gomez.

Hadid ni nosila obleke, toda gotovo se je zavedala, da v čipkastem enodelnem bodysuitu izgleda neverjetno.

Foto: Profimedia

Selena Gomez

Razmerje med Seleno Gomez in Justinom Bieberjem še danes buri duhove. S prekinitvami sta se videvala več let, zadnjič pa je počilo leta 2016. Selena se je po zadnjem razhodu na podelitvi grammyjev pojavila v bleščeči modri obleki na naramnice in na njen račun prejela številne pohvale.

Foto: Profimedia

Taylor Swift 

Kaj pa so maščevalne obleke Taylor Swift? Zagotovo je to kratka oblekica Oscarja de la Rente, ki jo je nosila na podelitvi VMA nagrad avgusta letos. Oblekica je izgledala kot diamantne verižice, napeljane okoli vratu in po njenem telesu.

Pevka je takrat tudi napovedala izid svojega zadnjega albuma, kasneje tisti večer pa se je pojavila v pajacu znamke Moschino ter v puhasti jakni, v rokah pa je nosila kipce, ki jih je prejela tisti večer. 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Še ena njenih maščevalnih oblek sta morda tudi obleka, ki jo je pevka nosila konec septembra letos na podelitvi glasbenih nagrad v Nashvillu ter še ena črna obleka iz leta 2021, ki jo je nosila v pogovorni oddaji s Sethom Meyersom.

Slednja močno spominja na obleko princese Diane, toda Taylor pravi, da obleka ni imela povezave z Diano ali z maščevanjem. 

Foto: Instagram

Čeprav lahko pri naštetih oblekah in zvezdnicah opazimo nekatere skupne značilnosti, pa je maščevalna obleka lahko katerikoli outfit, v katerem smo samozavestni.

Ne glede na to, kakšna je vaša maščevalna obleka in komu se želite maščevati – ko sliko objavite na Instagram, ne pozabite pripisati: “I don’t dress for women, I don’t dress for men, lately I’ve been dressin’ for revenge” (Ne oblačim se za ženske, ne oblačim se za moške, zadnje čase se oblačim za maščevanje, op. p).

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close