Nekoč uspešen finančnik je zdaj pri 53. letih ‘top’ model!

Marco Consoli je dokaz, da so leta le številke tudi, ko gre za moške! Čedni Italijan je postal iskan model šele pri 52-ih, ko so ga fotografi odkrili v Beogradu.

V modni industriji obstaja nenapisano pravilo, da naj bi se z ‘modelingom’ tako ženske kot moški začeli ukvarjati že v rani mladosti, še pred polnoletnostjo in potem dozoreli kot manekeni ali manekenke sredi svojih dvajsetih.

A pravila so za to, da se včasih prekršijo; najboljši dokaz tega je Italijan Marco Consoli, moški model, ki so ga pred letom in pol odkrili po golem naključju, zdaj pa je pri 53. eden najbolj iskanih obrazov in manekenov v svetu mode!

Za povrhu se Marco ni zanimal za manekenstvo, saj je kar 30 let delal kot finančni upravitelj in menedžer ter vodja naložbenih skladov. Šele pri 53-ih so ga odkrili ter prepričali, da zapusti finančni svet in se resno posveti modelingu. Njegov zanimiv in možati obraz ter telo zdaj krasita oglasne kampanje prestižnih modnih znamk, pogosto ga opazijo na tednih mode in drugih pomembnih modnih dogodkih.

Najbolj je zanimivo, da sta se prestop v svet mode in menjava kariere zgodila po neverjetnem naključju.

“Moja (manekenska) zgodba se je začela v kavarni v Beogradu, ko so me ‘obkolili’ fotografi in me prosili, ali me smejo naslednji dan poskusno fotografirati. Prvo slikanje sem tako opravil v Beogradu, zatem so moje fotografije zaokrožile po vsem svetu. Spoznal sem, da je moj ‘obraz starejšega gospoda’ očitno zelo zanimiv za javnost in tako sem se odločil, da dam novi karieri priložnost,”

je povedal novopečeni ‘starejši moški model’, ki je z leti očitno samo pridobil na zanimivosti ter žlahtni, zreli lepoti.

Dodal je, da spoštuje tiste, ki se začnejo že zelo mladi resno ukvarjati z manekenstvom in da je – še sam težko verjame – v le dobrem letu dni dosegel v svetu mode toliko, kot nekateri ne uspejo doseči v času vse manekenske kariere. V 18 mesecih je imel Marco Consoli več kot 130 pomembnih modnih snemanj!

Poklic modela in manekena ga je, pravi Marco, osvobodil pisarniške rutine in mu življenje napolnil z vznemirljivimi ter pogostimi potovanji v najrazličnejše države, s tem pa je spoznal nova mesta, kulture in običaje ter zanimive ljudi.

https://www.instagram.com/p/Bg8-shaAfwt/?utm_source=ig_embed

“Ogledal sem si ves svet in ravno to plat štejem za tisto, kar je najlepše pri poklicu manekena. Česar pa v svetu mode res ne maram, sta ljubosumje in zavist, ki sta v tem poklicu pogosto prisotna,”

pojasnjuje Marco Consoli, ki je po rodu Sicilijanec.

https://www.instagram.com/p/BY_S75NAFID/?utm_source=ig_embed

S podporo svoje družine pa mu je uspelo premagati vse ovire. Marco je namreč tudi družinski oče, ima 36-letno hčer in 24-letnega sina.

“Bila sta nadvse presenečena, ko sem jima rekel, da bom naredil krepko spremembo v karieri, a ko sta doumela, kaj se dogaja, sta postala moja največja zaveznika. Prav tako me podpirajo prijatelji,”

je povedal Marco.

https://www.instagram.com/p/BU9Ikp3A9e0/?utm_source=ig_embed

Za uspeh v svetu mode, meni, je potrebno veliko samoodrekanja. Dodaja, da vsak misli, kako je treba stati pred objektivom in posneti par fotografij, a v resnici je drugače. Sploh modna industrija v Italiji je zahtevna in zelo profesionalna, zato se je za uspeh treba čemu odreči in kaj žrtvovati.

“Pri striktni delovni disciplini so mi seveda pomagale dolgoletne menedžerske izkušnje,”

ne skriva novopečeni maneken, ki se zaveda, da je za obstanek v tem svetu pomemben dober videz, ki je pogosto odločilen, da manekena naročniki najamejo. Marcova skrivnost je v zdravem načinu življenja.

https://www.instagram.com/p/BaMiCmXgUcw/?utm_source=ig_embed

Ve, da so mu v pomoč dobri geni, kakršne ima tudi Sean Connery. Toda Consoli nikoli ni lenaril in se zanašal na gene, ampak je že prej skrbel za videz, hodil v telovadnico in na fitnes ter se pravilno prehranjeval in včasih šel na dieto. Ne skriva, da je že dolgo reden uporabnik negovalnih krem, ki jih nanaša vsako jutro in večer, skrb za kožo obraza in telesa toplo priporoča vsem moškim.

Marco se ne ukvarja več le z modelingom, ampak je že dobil nekaj igralskih ponudb. Pravi, da bi rad v prihodnosti delal na obeh področjih. Rad ima prepoznavnost in priljubljenost med ljudmi, toda izkorišča ju samo v dober namen in na najboljši način.

D. S.

Foto: Bigsta.net, Kurir.rs, Instagram, Sicily Mag, Media Set, FashionMag42.com, Rumors.it, Deskgram.net

New Report

Close