Odkrijte 7 novih restavracij na letošnjem pomladnem Tednu restavracij

14. marec 2023

Odkrijte 7 novih restavracij na letošnjem pomladnem Tednu restavracij

14. marec 2023
Foto: Unsplash

Na letošnjem pomladnem kulinaričnem dogodku, ki je namenjen promociji vrhunske slovenske kulinarike, se bo predstavilo sedem novih restavracij. Komaj čakamo, da jih preizkusimo!

Pomladni termin kulinaričnega dogodka Teden restavracij bo letos potekal od 24. marca do 2. aprila. Najboljše slovenske restavracije bodo v desetih dneh ponudile vrhunsko kulinarično izkušnjo v najmanj treh hodih, zanje pa bo treba odšteti od 23 do 28 evrov. Cena je odvisna od število srčkov, ki jih ima restavracija, pri čemer je največje število srčkov štiri.

Letos se je projektu, ki poteka vse od leta 2012, pridružilo 7 novih restavracij: Georgie bistro, Ljubljana; Restavracija Rose, Bled; Spargus, Špitalič pri Slovenskih Konjicah; Placito Risano, Črni Kal; Salicornia, Koper; Bistro Bianca, Velenje ter Pino Alpino, Kranjska Gora.

Foto: Unsplash

Projekt Teden restavracij, ki je nastal na pobudo kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, je priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike in poteka vsako leto dvakrat, enkrat v pomladnih mesecih in enkrat v jesenski.

V kolikor želite okušati in spoznavati nove jedi slovenskih chefov, pohitite, saj so rezervacije za pomladne termine že odprte. Seznam vseh sodelujočih restavracij in njihove menije najdete na spletnem portalu Izbor okusov.

Foto: Unsplash

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close