Odlični triki: Kaj storiti s šamponi in kremami, ki vam ne odgovarjajo?

18. marec 2020

Odlični triki: Kaj storiti s šamponi in kremami, ki vam ne odgovarjajo?

18. marec 2020

Še kako dobro poznamo tisti občutek, ko nas premami odlična reklama (ali prodajalka), ki ponuja kozmetični izdelek, za katerega pa se na koncu izkaže, da ni pravi za nas. Šampon, ki nam lase še bolj razmasti, krema, ki je pretežka za nas ali pa balzam za ustnice, ki nam jih skoraj izsuši.

Kaj pa storiti s takimi izdelki, ki smo jih pravkar kupili? Če jih ne morete podariti, ne obupajte, saj vam prinašamo koristne nasvete, kako jih lahko uporabite v druge namene.

Krema za obraz

Če je kupljena krema premastna in pretežka, jo uporabite kot kremo za roke, pete, komolce. To so področja, ki zahtevajo močnejšo teksturo kreme. Poleg tega je krema, ki draži kožo, odlična tudi za mazanje usnjenih čevljev, torbic ali rokavic.

Balzam za ustnice

Neprimerni balzam lahko uporabite za negovanje obnohtne kožice.

Šampon za lase

Ojoj, kupili ste šampon za lase in ugotovili, da povzroča prhljaj? Uporabite ga za ročno pranje občutljivega perila, kot so modrčki, čipke in najlonke. Poleg tega z njim lahko očistite čopiče za ličila ali gobico beauty blender. Šampon lahko uporabite tudi za pranje otroških igrač.

Balzam in maska za lase

Vsem se je že zgodilo, da smo kupili balzam ali masko, ki tega ni vredna in našim lasem ne naredi nič. Balzam ali masko lahko uporabimo namesto pene za britje nog. Videli boste, kako britvica odlično drsi po koži brez ureznin, koža pa bo popolnoma gladka.

Piling za obraz

Kupili ste piling za obraz in po prvi uporabi ugotovili, da je za vašo kožo pregrob. Uporabite ga kot del domače manikire za piling rok ali nog. Če je zelo hrapav, ga lahko uporabite tudi za piling telesa.

Mleko za telo

Neprimerno mleko ali losjon za telo lahko uporabite na več načinov: če so vaši lasje naelektreni in neukročeni, si na dlani vtrite malo mleka ali losjona za telo in ga nanesite na lase, da jih ukrotite. Prav tako s pomočjo mleka ali losjona odstranite lepljive ostanke nalepk, negujete usnjeno sedežno garnituro ali pa ga uporabite namesto pene za britje.

Olje za nego telesa

Ste kupili olje za nego telesa in ugotovili, da vas moti vonj ali premastna struktura? Ne vrzite ga stran, ampak uporabite tako: z njim namažite noge ter jih zavijte v vrečko za zamrzovanje in nadenite bombažne nogavice. Koža bo čez nekaj minut videti super mehka. V kopel kapnite dve žlici olja, ki vam bo med ležanjem v kadi mehčala kožo. Olje, ki ga ne marate, uporabite lahko tudi za mazanje škripajočih tečajev na vratih ali verige na kolesu.

Deodorant

Verjetno je že vsak izmed nas kupil deodorant, ki ni učinkovit in ima zadušljiv vonj. Takšen deodorant uporabite proti neprijetnim vonjavam stopal. Nanesite ga zvečer pred spanjem, da boste naslednji dan zaščiteni. Če imate to težavo, da se stegna med seboj drgnejo, težavo rešite z deodorantom v stiku, ki ga nanesete na notranjo stran stegen.

Serum za obraz

Neprimeren serum za obraz, ki ne »opravlja« svojega dela, uporabite kot serum za vrat in dekolte. Uporabite ga lahko tudi za nego rok, pred nanosom kreme za roke. Ne pozabite, da tudi te potrebujejo vlaženje!

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close