Odprli razstavo, posvečeno ikonični Madonnini knjigi Sex

07. december 2022

Odprli razstavo, posvečeno ikonični Madonnini knjigi Sex

07. december 2022
Foto: Instagram

Ena najbolj kontroverznih knjig se vrača po zaslugi hiše Saint Laurent in Madonne. V Miamiju so odprli razstavo, ki so se je udeležili vsi ambasadorji Saint Laurenta in si jo lahko ogledate do 4. januarja.

Ta ideja je res briljantna, saj ni knjige, ki bi tako premaknila meje erotike kot knjiga Sex v 90. letih. Za to priložnost je Saint Laurent zgradil poseben razstavni prostor, ki je utelešenje minimalizma in se nahaja na plaži v času festivala Art Basel Miami.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Verjetno vsi vemo, da je ta festival postal Coachella sodobne umetnosti in vsakdo, ki je v svetu mode in šovbiznisa, mora v tem času obiskati Miami. Mesto je polno zabav, promocij in seveda priložnosti za mreženje, ki jih nihče ne želi zamuditi.

Foto: Instagram

Za to priložnost so natisnili 800 izvodov knjige, ki jo je podpisala Madonna, ves izkupiček od prodaje pa gre na željo pop dive v humanitarne namene.

Knjiga Sex je izšla leta 1992 in povzročila polemiko svetovnih razsežnosti. Za fotografije je zaslužen Steven Meisel, čigar fotografska kariera je bila takrat v razcvetu. Danes je Meisel institucija v svetu modne fotografije in umetnik, s katerim je Madonna ustvarila svoje najbolj znane preobrazbe.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close