Odrasli boste šele, ko boste sprejeli teh 10 bolečih resnic

02. december 2023

Odrasli boste šele, ko boste sprejeli teh 10 bolečih resnic

02. december 2023
Foto: Instagram @marlene_rougier

Odrasli boste šele, ko boste sprejeli teh 10 bolečih resnic

02. december 2023
Foto: Instagram @marlene_rougier

Tudi porazi in razočaranja so sestavni del življenja. Ste sposobni to sprejeti in vseeno iti dvignjene glave naprej?

Ljudje prihajajo v naša življenja in iz njih odhajajo. Imaš prav z vsemi idealne odnose? Potem nekaj ne ‘štima’. Noben odnos ni idealen. Prej se zna zgoditi, da se nekdo v tem odnosu pretvarja. Morda pa si to ti?

Pozdravljamo te v svetu velikih punc. To so punce, ki občasno jočejo, še več pa se smejejo, tudi sebi in svojim pomotam ter življenjskim brodolomom. Misliš, da si že veliko dekle? Preveri. Predstavljamo ti 10 življenjskih resnic, ki nam jih kruto servira odrasli svet. Če katere postavke na tem seznamu še nisi prečrtala, pomeni, da še nisi tam … ampak si, vsaj mentalno, še vedno majhna (in prestrašena) deklica, ki se odraščanju upira.

Foto: Instagram @paola_cossentino

Življenje je težko

Zveze in prijateljstva se končajo, ljudje so lahko zlobni in sebični, izgubila boš posel, projekti bodo propadli … Vse to je treba sprejeti kot normalen del življenja, dvigniti glavo in iti naprej po svoji poti.

Nič ti ne bo padlo z neba

Če si nečesa močno želiš, se moraš za to tudi zelo potruditi.

Tvoja odgovornost je popraviti napake

Če nekaj zafrkneš, si edina, ki lahko napako tudi popravi, noben ne bo tega storil namesto tebe.

Vsak si zasluži še eno priložnost

Če pa zapravi še to, potem se res nimata več o čem pogovarjati.

Medosebni odnosi so težki

Tako ljubezenski, kot družinski ali prijateljski. Vsak človek je drugačen in vsak odnos ali zveza sta drugačna. Vsaka zahteva delo in napor, vendar se vlaganje v odnos na koncu lahko izplača.

Foto: Instagram @paola_cossentino

Ni vse v denarju

Super ga je imeti, vendar se prava sreča skriva v stvareh, ki jih denar ne more kupiti.

Ne bo vedno vse po tvoje

Še na veliko izpitih boš padla, imela boš groznega šefa, izgubila boš denar, skregala se boš s partnerjem, nikomur ne bo mar za tvoje super ideje v poslu … Navadi se na te poraze.

Ne moreš osrečiti vseh

Ljudje prihajajo v tvoje življenje in odhajajo iz njega. Če imaš z vsemi ‘idealen’ odnos, nekdo od vpletenih nekaj zagotovo prikriva.

Včasih se moraš postaviti na prvo mesto

Razmišljanje o sebi ni nujno vedno sebičnost. Včasih je prav zdrava sebičnost potrebna, da ključni odnosi v tvojem življenju sploh funkcionirajo. Moraš pa prepoznati, kdaj se lahko daš na prvo mesto, tako, da pri tem ne boš nikogar prizadela.

Nikoli ni prepozno za spremembo

Ni treba čakati na novo leto, da se boš lotila sprememb. Moraš le dobro razmisliti, kaj si želiš in kakšna sprememba v tvojem življenju je nujna, da se boš slednjič počutila bolje in da boš bolj srečna.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close