Oglejte si prelep ‘Beli vrt’ v spomin princesi Diani!

Če boste obiskali London, lahko v brezplačnem ogledu prelepih vrtov uživate vse do septembra.

Bi verjeli, da bo 31. avgusta že dve desetletji tega, kar je v avtomobilski nesreči v Parizu umrla ‘kraljica ljudskih src’? Se še spomnite nejevere, ki vas je tedaj obšla, ko ste zvečer prižgali televizijo in slišali to skoraj nepojmljivo novico? Smrt nekoga tako mladega in priljubljenega, ki je imel tako nesrečno ljubezensko življenje in mu je bilo slednje v celoti vzeto ravno, ko je končno z nekom novim našla srečo, je kajpak tragedija, te pa nam ostanejo še posebej v spominu.

Ob 20. obletnici smrti princese Lady Diane Frances Spencer so v sklopu Kensingtonske palače javnosti končno odprli prelepe spominske vrtove – Bele vrtove oziroma “The White Garden”, ki so posvečeni tragično preminuli princesi, ki bi 1. julija sicer dopolnila 56 let.

Vstop v spominske Bele vrtove je brezplačen, obiskovalci pa bodo lahko v sprehodu skozi čudovito urejeno hortikulturno krajino uživali vse do septembra. Če boste torej v tem času odšli v London, si možnost obiska Dianinih vrtov uvrstite na seznam obveznih opravkov.

Princesa Diana je slovela po svojem šarmu, ljubkosti in karizmatičnosti, obenem pa tudi spontanosti ter sproščenosti, ki je v tistem času kraljeva družina ni razkazovala javnosti (danes je zgodba že precej drugačna). Zato je prav, da so spominske vrtove uredili prav ob Kensingtonski palači, kjer je pokojna princesa živela. Že sam kraj bo obiskovalce spomnil na princeso, ki se ji bodo lahko poklonili in obenem s premišljeno zasnovanimi vrtovi navdušil vse ljubitelje narave ter cvetja – slednjega je Lady Di oboževala.

Ta začasni spominski vrt so najboljši vrtnarji in krajinski načrtovalci pripravljali več kot leto dni, v njem pa je več kot 12.000 cvetov v beli, rožnati, vijolični in temno lila barvi. Osrednje mesto v vrtu zavzema nasad tulipanov Diana, vrste v nežni belo-roza barvi, ki so jo vzgojili prav v čast princesi Diani.

 

Foto: People, ABC News, Mirror, Time Out, Vogue

New Report

Close