Oglejte si razkošen vrt, ki ga je uredila Kate Middleton!

21. maj 2019

Oglejte si razkošen vrt, ki ga je uredila Kate Middleton!

21. maj 2019

Vojvodinja Kate je mama in dobro razume potrebe staršev. Zato je letos z dvojico priznanih arhitektov pomagala k videzu vrta Chelsea Flower Show. Pomagali so ji tudi njeni otroci!

Mar ni lepo, da živimo leta 2019, v povsem drugačnih časih, kot so bili denimo še pred stoletjem ali dvema, tremi? Kako drugačne so sedaj sodobne kraljeve družine! Včasih se običajni podaniki modri krvi niso smeli niti približati, sodobne princese in princi pa živijo normalno življenje in svoje novice kar sami delijo z javnostjo. Ali pa vsaj njihove PR službe.

Že nekaj mesecev je medijska pozornost usmerjena h Kate Middleton, vojvodinji cambriški. Zanimanje namreč priteguje njen projekt Chelsea Flower Show, že tradicionalno najlepši in najbolj bogat sejem cvetja v Veliki Britaniji, ki so ga letos namensko razširili, da bi razveselili vse družine z otroki.

@kensingtonroyal

Mlada vojvodinja Kate je tudi sama mama in še kako dobro razume potrebe vseh, ki so starši. Zato je letos z dvojico priznanih krajinskih arhitektov pomagala k videzu vrta, v katerem poteka ta priljubljeni sejem v londonski mondeni četrti Chelsea. Kate rada sodeluje povsod, kjer se pomaga otrokom ali njihovim staršem. Tudi zato je letošnji cvetlični sejem Chelsea Flower Show dobil navdih pri otrocih in družinah, ki so radi v naravi.

@kensingtonroyal
@kensingtonroyal

Skupaj s priznanima krajinskima arhitektoma Andreeo Davies in Adamom Whiteom je vojvodinja oblikovala lasten predel vrta, ki ga je imenovala Back to Nature Garden, po naše Nazaj k vrtu Narave. Tu so razkošne zelene ‘inštalacije’, sadni nasadi ter množica prelepega cvetja, obiskovalci lahko s svojimi malčki uživajo na gugalnicah in v leseni hišici, pred katero so uredili potok z mini slapom.

levo krajinska arhitektka Andree Davies, zraven nje Adam White in Kate Middleton

Verjeli ali ne, tudi Katein in Williamov mali naraščaj je sodeloval pri snovanju tega dela vrta! Mlada princa George in Louis ter princesa Charlotte so z veseljem pomagali pri ureditvi! Fotografije, ki jih je na svojem Instagram profilu objavila Kensingtonska Palača, so dobile na milijone všečkov. Kateini in Williamovi otroci so za ta del vrta nabrali mah, listje in vejice. Ker so fotografije spontane in prikupne, so nam v hipu ogrele srca.

@kensingtonroyal
@kensingtonroyal

Chelsea Flower Show je sicer že stara tradicija, sejem je prvič zaživel leta 1912. Organizira ga Kraljevo hortikulturno društvo. Kate Middleton je ob odprtju poudarila, da se ji zdi nadvse pomembno otroke vzgajati v pristnem stiku z naravo, saj je preživljanje časa v čim manj okrnjenem okolju najboljša popotnica za mentalno in fizično zdravje človeka že od mladih nog. Bravo, Kate!

D. S.

Foto: Uradni Instagram profil britanskega dvora (@kensingtonroyal), Harper’s Bazaar/Getty Images

Style. Več novic

New Report

Close