Osupljiva združitev mode in avtomobilizma, kakršne še nismo videli

24. februar 2023

Osupljiva združitev mode in avtomobilizma, kakršne še nismo videli

24. februar 2023
Foto: Profimedia

Rezultat enega najbolj pričakovanih sodelovanj med modno znamko Moncler in avtomobilski gigantom Mercedes-Benz je spektakularen futuristični projekt, ki ni narejen za ta svet.

Znamki Moncler in Bercedes-Benz sta predstavili unikaten model avtomobila G razreda in združili modo in avtomobilizem na povsem novem nivoju.

Na Monclerjevem veličastnem modnem spektaklu poimenovanem Art of Genius v Londonu, katerega se je udeležilo neverjetnih 40.000 ljudi iz sveta mode, avtomobilizma in šovbiznisa, so razkrili poseben projekt imenovan Project Mondo G – unikaten Offroad avtomobil Mercedes-Benz razreda G, “oblečen” v Monclerjevo značilno prešito bundo.

Futuristični projekt je nastajal več kot eno leto. Streha avtomobila in kolesa so odeti v krom, umetniško delo pa dopolnjuje še detajl z zadrgo na strehi, ki se nadaljuje na zadnji del avtomobila.

Avtomobil tehta skupno kar 2,5 tone. Združuje prvotni dizajn modela razreda G, kar so poudarili z videzom patine, in futuristične kromirane poudarke, ki poosebljajo osrednji dizajn oblačil Moncler.

Z drugega planeta

Veličasten avtomobilski projekt je zaznamoval še veliko bolj veličastna predstavitev. Plesalci, ki so poplesavali pod stropom, so upodabljali brezgravitacijski prostor, animacija na LED zaslonih pa je dopolnjevala umetniško izven zemeljsko doživetje.

Na spektaklu v angleški prestolnici je Moncler predstavil svojo novo kolekcijo za letošnjo jesen in zimo, številni znani, med njimi Pharell Williams, Serena Williams, Louis Hamilton, Maria Sharapova, Alicia Keys, so uživali v umetniškem prepletu glasbe, mode in avtomobilizma. Med nastopajočimi je glavna vloga pripadla Alicii Keys, ki naj bi v kratkem predstavila sodelovanje z znamko Moncler.

V sklopu spektakla je neodvisno sodelovanje za francosko znamko predstavil tudi oblikovalec Rick Owens, obiskovalci pa so si lahko ogledali še kolekcijo adidas Originals ter umetniško inštalacijo, pod katero se je podpisal oblikovalec Salehe Bembury.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close