Padla je ledena fasada: šokantno priznanje Anne Wintour!

AnjaCajhen, 10. junij 2020.

Anna Wintour priznava, da se je med tridesetletnim vladanjem, obnašala nestrpno in škodljivo, saj ni storila dovolj za promocijo temnopoltega osebja in oblikovalcev.

Priznanje glavne urednice modne biblije Vogue je del memoranduma celotnega podjetja Conde Nast, ki ga je svojim uslužbencem podala prejšnji četrtek, v luči nemirov ter pozivanju k rasni enakosti, po smrti Georgea Floyda, med policijsko aretacijo.

»Začeti želim s priznanjem, da priznavam vaše občutke in izrazim svojo empatijo do tistega, kar ste mnogi doživeli; žalost, bolečino in jezo,«

je začela Anna.

»Rada bi povedala, predvsem temnopoltim članom ekipe – lahko si samo predstavljam, kakšni so bili vaši zadnji dnevi. Vem pa tudi, da so bili škoda, nasilje in krivica, o katerih danes govorimo, prisotni že dlje časa. Bili smo prepozni, da smo vse to prepoznali in naredili nekaj v zvezi s tem.

Povedati želim, da vem, da Vogue ni našel dovolj načinov, da bi povzdignil in dal prostor temnopoltim urednikom, novinarjem, fotografom, oblikovalcem in drugim ustvarjalcem,«

je nadaljevala urednica in umetniška vodja založbe Conde Nast.

Posebna naslovnica junijske številke revije Vogue

»Tudi mi smo delali napake, objavljali zgodbe ali fotografije, ki so bile škodljive ali nestrpne in za te napake prevzemam popolno odgovornost.

Ni lahko biti temnopolti uslužbenec revije Vogue in še teh je premalo. Vem, da ni dovolj, če rečem, da se bomo poboljšali – vendar se bomo! Prosim, da se zavedate, da cenim vaše glasove in odzive, kako bomo delali naprej. Poslušala vas bom in rada bi slišala vse vaše povratne informacije ter nasvete, če ste jih pripravljeni deliti.

Ponosna sem na vsebino, ki smo jo v zadnjih dneh pripravili, vendar vem, da bo treba narediti še veliko več. Ne oklevajte in se obrnite neposredno name. Urejam načine, kako bi lahko iskreno razpravljali o teh vprašanjih, med tem pa pozdravljam vse vaše misli in odzive.«

»To je zgodovinski in srčni trenutek za našo državo in to bi moral biti čas poslušanja, razmišljanja in čas ponižnosti za tiste, ki smo na privilegiranih in vodilnih položajih. To bi moral biti čas ukrepanja in zavez«

je zaključila.

V luči dogodkov, ki so pretresli Združene države Amerike in es svet, so izdali prav posebno junijsko edicijo kultne revije Vogue.

Foto: Vogue

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close