Pamela Anderson v besu zapustila gala večer zaradi donacij Notredamski katedrali

25. april 2019

Pamela Anderson v besu zapustila gala večer zaradi donacij Notredamski katedrali

25. april 2019

“Nadvse sem besna in razočarana!” je ogorčeno razložila prsata Pam, ki se je najbolj spomnimo iz nanizanke Obalna straža.

Zaradi donacije nogometnega kluba Olympique de Marseille, ki se je, če bliskovito povzamemo zgodovino kluba, ta obstaja od leta 1899, v preteklosti okitil s kar 9 naslovi francoskega državnega prvaka, 10-krat osvojil francoski pokal, v zrak dvignil 3 ligaške pokale in se celo ovenčal z enim naslovom v UEFA Ligi prvakov, je 51-letna slavna igralka, no, bolj starleta, kot prvo omenjeno, v besu zapustila gala večer, ki ga je organiziral prav ta omenjeni klub.

Kaj je razbesnelo nekdanjo prsato obalno stražarko iz serije Baywatch? Odločitev vodilnih pri NK Olympique de Marseille, da donirajo znatno vsoto v namen obnovitve pogorele pariške znamenitosti, Notredamske katedrale, ki so jo še pred kratkim požirali ognjeni zublji.

Pamelino besnenje ob tej novici in aroganten odhod z večerje v slogu najbolj muhastih div, je izjemno delikatna stvar in dvorezen meč, saj prav v NK Olympique de Marseille igra Pamin srčni izbranec Adil Rami, 33-letni obrambni igralec. Pam in 18 let mlajši Adil sta romanco začela konec leta 2017, razvpita blondinka se je na začetku zveze celo preselila iz ZDA k njemu v Francijo.

Leta 2018 sta za pol leta prekinila zvezo, saj je za Pamine pojme zveza postala ‘preveč resna’, Adil je namreč omenjal poroko, Pameli pa to ni bilo všeč. Tabloidom je ob takratni prekinitvi zveze dejala, da ima Adil že dovolj drugih obveznosti, tudi kot oče dveh otrok, sinov dvojčkov, ki ju je dobil v prejšnji zvezi s Sidonie Biémont.

Na gala večeru Adilovega nogometnega kluba so se sicer zbirale donacije za pomoč revnim otrokom iz Marseilla, kar nenadoma pa je padla odločitev, da se od vsote, zbrane na dogodku, oddvoji 100.000 evrov za obnovo Notredamske katedrale v Parizu, kar pa je Pamelo neverjetno razbesnelo.

Gnev je pokazala najprej s protestnim odhodom z večerje, nato pa še na svojem Twitter profilu @pamfoundation zapisala:

“Prepričana sem, da bi revnim otrokom iz mesta Marseille 100.000 evrov prišlo veliko bolj prav, kot pa cerkvi, ki je že prejela milijone in celo milijarde od super bogatih.”

Na dobrodelni dražbi se je presenetljivo in kar nenadoma znašla kitara glasbenika Brucea Springsteena, za katero so na dobrodelnem večeru zbrali kar dvakrat več denarja, kot je bilo do tedaj zbranih prispevkov za revne mestne otroke.

“Bila sem tako neverjetno jezna ob tem dejstvu ter razočarana, da sem Adila vprašala, ali lahko odideva. In sva šla.”

Le en dan po požaru v katedrali sredi Pariza je novi lastnik kluba Olympique de Marseille, Frank McCourt, na Twitterju objavil, da namerava del zbranih sredstev s te večerje donirati za obnovo Notredamske katedrale.

Pravzaprav bi lahko dejali, da ima lastnik kluba, ki priredi dobrodelno večerjo, z zbranimi donacijami početi, kar ga je volja. McCourt je povrhu tega svojo namero javno izpovedal že dan pred prireditvijo, torej še preden je Pamela pobesnela, ko je slišala, da bo šlo sto tisočakov katedrali, namesto otrokom.

Eden od najbogatejših Francozov, François-Henri Pinault, mož igralke Salme Hayek, pa je za obnovo Notredamske katedrale odštel kar 100 milijonov evrov. Pohvale na račun soproga je na Insta profilu le malo zatem objavila njegova žena Salma Hayek Pinault.

Notredamska katedrala sicer spada med največje zaklade gotske arhitekture na svetu. Na kraju nekdanje romanske cerkve jo je dal zgraditi pariški škof Maurice de Sully, gradnja se je začela leta 1163, končala pa se je šele leta 1345. Katedrala je preživela revolucijo, številne vojne, v njej so ustoličili Henrika VI. in cesarja Napoleona I., v zadnjih desetletjih je bila priljubljena turistična točka s številnimi neprecenljivimi umetninami.

D. S.

Foto: Instagram, Daily Mail, T-Online, Paris Match

Style. Več novic

New Report

Close