Pametni berejo erotične romane!

09. julij 2021

Pametni berejo erotične romane!

09. julij 2021

Erotična literatura je čutna, strastna … toda kdo najraje bere to zvrst?

Erotični romani so že dolgo časa na slabem glasu. Brale naj bi jih predvsem osamljene gospodinje, toda s popularnostjo Petdeset odtenkov sive, se je ta zvrst komercializirala. Kljub temu branje erotičnih romanov še vedno ni tako zelo priljubljeno in razširjeno, še vedno velja predstava, da je to slabša literatura za manj izobražene. Toda nove študije trdijo nasprotno. 

Po poročanju Businnes Insiderja je Max Planck inštitut za empirično estetiko (MPIEA), izvedel spletno anketo med 420 udeleženci, ki so navdušenci nad erotičnimi romani. Svoje izsledke so objavili v reviji Humanities & Social Sciences Communications. In kakšni so bili ti izsledki? 

Profimedia

Kar 85 odstotkov udeležencev se je opredelilo kot heteroseksualci. Od teh 85-ih odstotkov jih je bilo 28 odstotkov v zvezi, 39 odstotkov poročenih in samo 22 odstotkov sodelujočih žensk je bilo samskih. Raziskovalna skupina MPIEA pravi tudi, da so bralke erotičnih romanov večinoma ženske “z nadpovprečno izobrazbo”, stare med 20 in 40 let. 

Profimedia

Razlogi za branje erotičnih romanov so želja po sprostitvi in navdihu. Izkazalo se je tudi, da številni udeleženci raziskav ne le, da radi bere, temveč tudi imenjujejo ideje in vtise s svojimi prijatelji.

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close