Pentlja: najbolj očarljiv detajl na čevljih nove sezone

27. februar 2019

Pentlja: najbolj očarljiv detajl na čevljih nove sezone

27. februar 2019

To pomlad bodo pentlje kot okrasek na obutvi prevzele glavno vlogo v vsaki modni kombinaciji, naj si bodo miniaturne in damske ali trendovsko predimenzionirane in modno vpadljive.

Če ste ženska, so vam skoraj gotovo všeč čevlji. Če pa ste modna navdušenka, potem z največjo predanostjo brskate po novih smernicah povsod, kjer je to le mogoče in ste najbrž prava zbirateljica raznovrstne obutve ter ponosna lastnica številnih parčkov.

Čevlji so veliko več, kot modni dodatek; so vsakdanja nuja. Samo prave fashioniste pa bodo vsako sezono osvežile svojo garderobo z novimi modeli obutve in poiskale prepoznavne trende, ki bodo vnesli v njihov videz stilsko (r)evolucijo.

Modni oblikovalci so očitno enotnega mnenja, da bo (oziroma je že) najlepši in najbolj očarljiv nov detajl na čevljih vseh vrst v prihajajoči sezoni pomlad 2019 prav pentlja na sto in en način.

Asos

Lahko je iz blaga ali usnja, nalepljena ali našita, nemara gre le za vzorec, sestavljen iz kristalčkov ali biserov, ki daje videz penlje. Morda pa samo za prešit detajl v obliki tega okrasnega elementa? Tako in drugače, pentlje so vroča trendovska podrobnost na obutvi, naj bodo to salonarji, sandali, mokasini, balerinke, celo športna obutev…

Klasični črni salonarji so zaživeli v novi podobi, ženski natikači pa so s pentljo in peto mačje oblike le še pridobili nove točke v kategoriji ‘šik & šarm’. Pentlje se zagotovo vračajo in vesele smo jih.

Magda Butrym

Rade jih imamo tudi na oblačilih in na torbah, vendar bodo celo ljubiteljice minimalizma predvidoma podlegle šarmu pentlje na obutvi. To je dovolj diskretna in obenem drzna podrobnost, ki lahko v trenutku dvigne naš look na povsem novo raven.

To pomlad bodo pentlje prevzele glavno vlogo v vsaki modni kombinaciji, naj si bodo miniaturne in damske ali trendovsko predimenzionirane in modno vpadljive.

Na sandalih z odprto peto (slingback model), salonarjih in odprtih sandalih za poletje ter celo na zaprti obutvi z ravnim podplatom bodo pentlje še tako preprostemu vsakodnevnemu videzu vdihnile šarm, ali pa se bo taka obutev s pomočjo večernih oblačil spremenila v ultimativen ‘party’ kos.

Izbirajte med modeli z zasoljenimi cenami, ali tistimi srednjega razreda in kajpak med nizkocenovniki: povsod vas čakajo nadvse prikupni modeli čevljev s pentljo, ki smo jih zbrali na zgornjih fotografijah!

D. S.

Foto: Instagram, Journal.hr, predstavljene blagovne znamke

Style. Več novic

New Report

Close