Slavna Cher odlično nosi ‘boho’ stil še pri 72-ih letih!

Modna diva je še po vstopu v svoja osemdeseta na zadnjih počitnicah demonstrirala, kako smo lahko ženske videti zanimive ter trendi, ne glede na to, koliko ‘križev’ smo si že naložile na hrbet. Moda omejitev in starosti pač ne pozna!

Njena pevska in igralska kariera nepretrgoma traja že več kot pol stoletja, a čarobne Cher se javnost zlepa ne naveliča; kamorkoli pride, vsi jo takoj opazijo. Obdarjena je pač s tisto redko kakovostjo, ki ji lahko rečemo karizma, še bolje bi jo morda opisali tako: nekaterim posameznikom je dobesedno usojeno, da postanejo velike zvezde svetovnega formata ter ikone svojega časa.

Famozna Cher spada med izjemne ljudi, ki jim usoda že v zibelko nasuje zvezdniškega prahu ter jih zaznamuje kot izbrance, okoli katerih se bodo v prihodnosti zgrinjale množice, jih oboževale, častile, posnemale in ob njihovi prisotnosti omedlevale. Tovrstno karizmo premorejo v zdajšnjih časih redki slavni (med njimi so gotovo Brad Pitt, Tom Cruise, Woody HarrelsonTom Hanks, Leonardo DiCaprio, Bobby Cannavale, Clive Owen, Ben Affleck, Meryl Streep, Dame Helen Mirren, Tilda Swinton in Cate Blanchett), v še mlajši generaciji pa jih je še težje najti, saj je zvezdništvo postalo instanten in donosen ‘biznis’.

Cher lani v Las Vegasu na podelitvi nagrad Billboard Music Awards

Pevka/igralka ima zvezdniški stil (in izžareva zvezdniško avro) kljub 72-im letom

A drži kot pribito: ‘stari mački’ in ‘prekaljeni kalibri’, ki so jih oboževale že naše matere, so generacija izjemnih talentov, ki jih je človeštvu dalo 20. stoletje: pomislimo na pokojne slavneže, denimo na Elvisa, Franka Sinatro, Michaela Jacksona, Davida BowiejaPrincea ali Marlona Branda, na še živeče Sir Paula McCartneya, Sir Micka Jaggra ter sploh skupino The Rolling Stones, pa na trdoživega Clinta Eastwooda, ki je vstopil v 89. leto, a še naprej režira vrhunske filme ter odlično upodablja svoje like kot igralec. Da sploh ne omenjamo, kaj je za film in pop kulturne reference storil karizmatični Robert De Niro!

Pop ikona 20. in tudi 21. stoletja – neutrudna umetnica in legenda Yoko Ono

Verjeli ali ne, tudi slovita pop umetnica Yoko Ono jih ima že 85… let namreč. Še vedno je videti odlično in oblači se nadvse okusno, leta pa skriva kot polž roge. Tudi Cher se odlikuje po izjemnosti tako na pevskem kot igralskem področju in poleg tega že od nekdaj slovi po samosvojem, ekstravagantnem, drugačnem ter avantgardnem slogu.

Še en od Cherinih pevskih nastopov v zadnjem času

Nenavadna lepotica Cher (s polnim krstnim imenom Cherilyn Sarkisian) je s svojimi outfiti in kreacijami, na odru ali zasebno, vedno znova izzivala javnost ter bila tako po eni strani utelešena provokacija za tradicionaliste, po drugi strani pa ji sedaj poznavalci mode priznavajo, da je že tedaj narekovala trende, ki so bili oddaljeni še desetletja, ne zgolj nekaj let. Cher je pač vedno bila precej pred svojim časom.

S svojim oblačenjem je v preteklosti rada izzivala konservativce

Čeprav so jo mediji označevali za škandalozno zaradi njenih pojavljanj v nenavadnih kreacijah in zaradi modne drznosti v videospotih za njene pesmi, je Cher pri svojih 72-ih, toliko jih je namreč dopolnila letošnjega 20. maja, dokazala, da se odlično znajde tudi v ‘casual’ oblačilih ter trendovskih modnih kosih in je pri tem videti – preprosto odlično.

Cher se je s prijateljicami odpravila v St. Tropez ter brez pritožb pozirala oboževalcem

Zadnje dni so jo fotografi opazili v mondenem francoskem obmorskem letovišču St. Tropez, kamor se je s četico prijateljic odpravila na krajši dopust. Namesto mikrofona je imela (priložnosti primerno) v roki sladoledni kornet. Ustvarjalka hitov, kot sta med drugim If I could turn back time in Believe se je tokrat odločila za ‘boho’ stil v slogu mode 70. let minulega stoletja, ki odlično pristoji ne le njenemu videzu, pač pa tudi pevkini starosti.

Ta v vseh pogledih izjemna 72-letnica (formalno je že lani vstopila v ‘klub 80’, torej med tiste z osmim križem na plečih, kar ji ni videti!), ki je leta 1988 od Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti prejela Oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Moonstruck, je za počitniške dni, ki po zgornjih fotografijah sodeč niso minili brez nakupovanja v butikih zvenečih znamk, združila lahkotno bluzo s širokimi rokavi v nežni pastelni, oceansko zeleni barvi z modno ‘natrganimi’ kavbojkami širokih, dolgih hlačnic; na levi strani je všit znak za mir (‘peace’), ki ga Cher od nekdaj strastno zagovarja.

Cher v St. Tropezu 22. julija letos – boho stil se ji lepo poda!

Čeprav se jih na nekaterih fotografijah ne vidi (ponekod so skriti pod hlačnicami kavbojk), smo opazili tudi Cherino zanimivo obutev. Sloveča stilska ikona je svoj outfit, za katerega je navdih našla v miroljubni ‘hipi’ kulturi, ‘nadgradila’ s tipično francoskim šik detajlom: s kristali okrašenimi salonarji z nizko ‘mačjo’ (kitten) peto, s sončnimi očali prav tako ‘mačje’ oblike ter s sofisticiranim širokim slamnikom.

Neprekosljivi Cher tudi mi dajemo ‘palec gor’ za njeno svežo poletno kombinacijo!

Z dolgimi in spuščenimi črnimi lasmi, ki so že vrsto desetletij njen prepoznavni znak, je ta brezčasna umetnica opazovalcem ponudila izjemen navdih za kombiniranje oblačil na sodoben način. S svojim modnim slogom nas je tokrat dobesedno ‘teleportirala’ v 70. leta prejšnjega stoletja, čeprav nas je pred desetletji, na vrhuncu slave, raje pošiljala v modno avantgardno prihodnost… Si boste izjemno Cher pri svojih 72 letih, če jih boste seveda  dočakale, sploh upale posnemati? Močno upamo!

 

D. S.

Foto: Profimedia, TMJ, WikiMedia, OK!, Refinery29, The Tylt, Fashion Unfiltered

New Report

Close