Pevka in igralec sta pokazala svoje “čudno in čudovito” stanovanje

04. februar 2023

Pevka in igralec sta pokazala svoje “čudno in čudovito” stanovanje

04. februar 2023
Foto: Architectural Digest

“O moj bog, kaj delaš tukaj?” Igralec David Harbour pozdravi ekipo Architectural Digesta in se pred ženo Lily Allen še nekaj trenutkov pretvarja, da ga je na domu obiskala nekdanja ljubimka. Nato ekipo povabi v hišo, kjer jim razkaže ekstravagantno opremljene prostore. 

Par, ki se je poročil leta 2020, živi v brooklynski soseski Carroll Gardens, v čudoviti hiši iz poznega 19. stoletja. Fasada je bila pred obnovo močno poškodovana, notranjost pa precej dotrajana, zato so se lotili temeljite obnove.

Harbour in Allen sta želela ohraniti podrobnosti in značaj hiše, toda obenem sta želela v njej živeti na povsem običajen, družini prijazen način. 

Zaradi naselja, ki je bilo nekoč izrazito italijansko-ameriško, sta se odločila, da tudi hiša obdrži nekaj italijanskega pridiha, ki se kaže s pisanimi barvami, kristalnimi lestenci, rožnato svilo, tekstilom s tigrastim vzorcem in tapetami. Stanovanje je pravo nasprotje trendom, ki velevajo, da je vse, kar je bež in nevtralno, najbolj elegantno. 

Harbour in Allen sta s pomočjo oblikovalca Billyja Cottona ter arhitekta Bena Bischoffa pričarala pravo družinsko pravljično deželo. 

47-letni igralec, ki ga številni prepoznajo iz serije Stranger Things, pravi, da je bila njegova žena vodilna sila tega projekta. “Vsakič, ko sem jo poskušal umiriti, je vztrajala in zahtevala še več,” je povedal igralec. Pravi, da ima njegova žena, znana britanska pevka, zelo izrazit in poseben slog. 

“Lily je oseba, ki živi z barvami globlje kot večina. Njen okus je drzen, neumen, zabaven, ekscentričen – to je vznemirljivo.”

David Harbour

Cotton pravi, da je hiša pravi odsev Lily. “Tako prezenco ima in tako je zvezdniška, da si je ne moreš predstavljati, da bi živela nekje, kjer je dolgočasno in konvencionalno.”

Nenavadnost hiše se kaže tako v ekstravagantnem dekorju kot v netipični razporeditvi. Glavna kopalnica ima na primer sedežno garnituro, prostor pa je prelepljen s cvetlično tapeto po vseh stenah, umivalnik je izdelan iz pozlačenega brona in parketa v slogu Ludvika XVI. Ta kopalnica ima tudi preprogo, medtem ko sta stranišče in tuš v drugem prostoru. 

Foto: Architectural Digest

S hodnika je treba prečkati sobo s kopeljo, da pridemo do glavne spalnice, ki nima oken in je neverjetno umeščena v majhno skrito sobo med sobo s kopeljo na sprednjem delu hiše in garderobnimi prostori ob zadnji fasadi.

“Billy bi rekel: ‘Veš, da je to malo noro,’ ali pa bi omenil vrednost pri nadaljnji prodaji. Toda to je najin dom in v njem želiva živeti na način, ki nama ustreza,” trdi Allen.

Foto: Architectural Digest

Kuhinja in jedilnica sta v sprednjem delu hiše, tik ob vhodu z ulice, medtem ko je dnevna soba z vrtom – zelen prostor z dvostranskim kavčem, prevlečenim z vlečenim smaragdnim žametom – pomaknjena v zadnji del. “Ko vstopiš, je kuhinja prav tam. Ste v njej. Kuhinja je utripajoče srce hiše. Ko ljudje pridejo na obisk, se morajo počutiti, kot da so povabljeni v naše srce,” pravi Harbour.

Foto: Architectural Digest

Ta je nekoč živel v podstrešnem stanovanju, zato je mestna hiša kar velika sprememba. “Sem fant iz predmestja Westchestra, zato sem navajen na bolj sredinsko estetiko. Vendar mi je všeč, da ima moja žena svojo vizijo in se ne boji tvegati,” pravi.

Glede tveganega opremljanja svoje žene pa dodaja: “Moji otroci ji pravijo klovnovska hiša,” prizna, “vendar to pravijo na najbolj ljubeč način.”

Foto: Architectural Digest

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close