“Photo dump” je največji Instagram trend leta 2022

31. januar 2022

“Photo dump” je največji Instagram trend leta 2022

31. januar 2022

Gre za serijo naključnih trenutkov, ki imajo za uporabnika velik pomen. Brez načrtovanja, brez filtrov. Samo pristni, surovi trenutki.

Čeprav je Instagram leta 2010 postal priljubljen zaradi filtrov, s katerimi je uporabnik lahko “polepšal” svojo sliko, so se danes, 12 let kasneje, trendi konkretno spremenili. Instagram se je razvil v veliko več kot le platformo za deljenje trenutkov iz vašega življenja in razkazovanje vaših fotografskih sposobnosti.

Glavni trend za leto 2022 je največje nasprotje tega, po čemer je bil Instagram do zdaj prepoznaven – pretirano obdelanih fotografijah, ki kažejo na videz popolno življenje spletnih vplivnežev.

Gre za t.i. “photo dump”, ki ga je najlažje razložiti kot serijo fotografij enega dne, tedna ali meseca, ki prikazuje trenutke, ki so na nek način pomembni za uporabnika. Fotografije so pristne, surove in niso obdelane z nobenimi filtri.

In prav pristnost z vsemi pomanjkljivostmi je glavni moto Instagrama za leto 2022. Trend so že pograbile mnoge spletne vplivnice in zvezdice, med njimi Kendall Jenner, Hailey Bieber in Tamara Kalinić.

In čeprav so pri tem trendu ključne neobdelane fotografije, to ne pomeni, da morajo biti tudi slabe. Čeprav scenografija in aplikacije za obdelavo niso več pomembni, sta kakovost fotografije in kompozicija še vedno zelo važni.

Zakaj ne bi novega trenda preizkusili tudi vi? Ustvarite album dneva, tedna ali meseca – noben motiv ni preveč dolgočasen ali pregrd, da ga ne bi ujeli v objektiv in noben dogodek ni premajhen ali premalo pomemben, da ga ne bi ovekovečili in objavili na Instagramu.

Ujemite najlepše trenutke svojega življenja, ki vam bodo v težkih dneh služili kot dokaz, da vedno ni vse tako sivo, kot je videti. Skozi vaš “photo dump” se boste spominjali vseh lepih stvari, ki ste jih počeli in si priklicali v spomin občutke, ki ste jih takrat občutili.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close