Piling za lase: Tretma, ki ga ne bi smeli pozabljati

19. februar 2020

Piling za lase: Tretma, ki ga ne bi smeli pozabljati

19. februar 2020

O pilingu obraza in telesa je napisanih že toliko besed, da ni treba dodatno razlagati, kako ta tretma učinkuje na kožo. Toda, ali ste vedeli, da tudi naši lasje in lasišče hrepenijo po pilingu?

Tako kot je treba kožo odmrlih celic občasno osvoboditi odmrlih celic, da se lahko regenerirajo, ni nič drugače tudi pri našem lasišču.

Ohranjanje čistosti lasišča je eden od korakov do zdravih in popolnoma čistih las, in čeprav tega ne vidimo tako jasno kot na sami koži, lasišče lahko zelo pogosto postane življenjski prostor številnih usedlin, ki jih ni mogoče odstraniti z osnovno nego, ki vključuje šampon in balzam. Po pranju zelo pogosto na temenu ostaja plast umazanije iz izdelkov za oblikovanje in naravne maščobe, zato pilingi igrajo tu ključno vlogo.

Piling z lahkoto razstruplja lasišče in lasem omogoča lažje dihanje, kar še poveča njihovo rast, lasje pa so močnejši in bolj gosti.

Pomembno je, da pri uporabi pilinga nismo preveč grobi, še posebej to velja za tiste z občutljivimi lasmi, nagnjenim k lomljenju. Dovolj je, da si piling lasišča naredimo dvakrat tedensko, da bodo naši lasje izražali moč in sijaj.

Foto: Instagram, Kerastase

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close