Pismo bralke: “Kam so šli vsi kavalirji?”

21. maj 2021

Pismo bralke: “Kam so šli vsi kavalirji?”

21. maj 2021

“Včasih so bili moški odgovorni, in na njih so se ženske lahko zanesle. Kaj pa danes?”

V uredništvo smo prejeli pismo razočarane bralke, ki se sprašuje, kam so šli vsi pravi moški. Po izkušnjah, ki niso ravno rožnate, naj bi prave kavalirje zamenjali frajerji, krive pa naj bi bile ženske same …

Kaj se dogaja? Kaj se je zgodilo s častjo in lepim vedenjem? Kdaj so faze kot “uh kakšna ritka” postale sprejemljive, da svoji simpatiji pokažeš, da ti je všeč?

Povedala vam bom kdaj! Ko so klasično dvorjenje zamenjale mobilne aplikacije, spletni portali za spoznavanje in anonimnost na spletu! To se je zgodilo, ko so ženske sprejele povprečnega moškega samo zato da ne bi bile same. Ko je “kavalir” umrl in ga zamenjal tako imenovani “frajer”.

Preden se razjezite in me prehitro obtožite, hočem da veste, da ne govorim o vseh moških. Seveda obstajajo čudoviti moški, vendar ta peščica čudovitih izgleda slabo, zaradi frajerjev. To je žalostno. Ti novi, “frajerji” mislijo samo nase. Od sebe dajejo minimalno – drobtine. Trudijo se samo toliko, da se ženska začne zanimati, morda vzpostavijo neke vrste čustveno povezavo in ženske mislijo, da jih zanima – pravi manipulatorji! Trudijo se le toliko, da obstaja dovolj telefonske komunikacije in da so vsaj malo zanimivi. Trudijo se samo toliko, da jim je že predigra dovolj za njihov orgazem. Takšno vedenje zamenja vlogo, ki jo imajo ženske in s tem ustvarjajo vse več takšnih moških, ki jih ne skrbi za nič, razen zase.

Včasih so obstajale stvari, ki so jih moški počeli in tiste, ki jih niso. Ni bilo sivega območja, ni bilo nič vmesnega tako kot danes. Obstajajo nenapisana pravila o tem, kako bi se morali moški obnašati, in to obnašanje in odnos je bil njihov odsev, ki jih je določal kot osebo. Včasih so bili moški odgovorni, in na njih so se ženske lahko zanesle. To je morda najbolj pomemben del, ki danes manjka – da se lahko zaneseš na moškega.

Današnji moški divjajo kot srednješolci, letajo s cveta na cvet in nimajo niti malo občutka za posledice svojih dejanj. Za seboj puščajo vonj razočaranja, zlomljeno zaupanje in zmedo. So v večjem številu, ker ženske žal sprejemajo in dovoljujejo takšno obnašanje. Ženske, ki se pritožujejo nad svojimi moškimi jih ne želijo zapustiti, ampak poskušajo razumeti, zakaj so se moški tako spremenili. Preprosto so sprejele dejstvo, da niso več zvesti, iskreni in neposredni. Da se ne želijo boriti do konca za njih! Včasih so se moški na splošno zavedali, koliko so vredni in da se ženske lahko zanesejo za njih. Danes so takšni, da imajo poleg sebe ženske, ki so uničene in izčrpane pa tega sploh ne opazijo. Pomemben jim je samo njihov nasmeh, čeprav je ta prisiljen in tako umeten. Zdi se, kot da so samozavestni s svojim dobro “zapakiranim” obnašanjem. Morda s statusnimi simboli pokažejo svoje bogastvo, ampak dejansko so čustveno v stečaju. Trdijo, da so alfa samci, vendar razen zase, ne znajo poskrbeti za nikogar, kaj šele, da bi žensko znali obdržati.

Feminizem je opredeljen kot enakopravnost pravic žensk s pravicami moških na vseh področjih. Toda mnoge ženske so to sporočilo obrnile in namesto enakosti zdaj poskušajo zamenjati vlogo moških. To postane težko tudi za moške, ki ne morejo najti svoje nove vloge. Slišijo različna mnenja o tem, kaj bi pravi moški morali in kaj ne bi smeli delati. Slišijo, da je biti kavalir stvar preteklosti in da moški ne vedo, kako se obnašati do žensk. Z druge strani pa slišijo ženske, ki trdijo, da ne potrebujejo moškega, ki jim bo odprl vrata in plačal večerjo, saj lahko to storijo same. Če je moški kavalir ima skrivne namene, da žensko spravi v posteljo. Če pa ni, potem je frajer, ki je tako ali tako ni vreden. Moški, ki se do ženske obnaša kot kavalir ne bi smel biti obtožen za to da je antifeminist. On na ta način pokaže svoj interes, ampak ženske mešajo moške gospode in tiste, ki jih obravnavajo kot da so nesposobne. Da razjasnimo še nekaj: kavalir bo ženski odprl vrata, primaknil stol in plačal račun. On te stvari ne počne, ker je ona nesposobna. On se tako obnaša, ker jo ceni in ji želi to pokazati. Močna ženska vse to lahko naredi sama, vendar si lahko privošči, da nekdo to naredi zanjo. Te stvari ne zmanjšajo njene moči in neodvisnosti. V današnjem času je kavalir z iskrenimi nameni edinstven, frajer pa samo normalen človek. Kavalirstvo bi moralo biti normalno in običajno in ne posebno!

Dragi šminkerji! Svojo moškost raje uporabljajte za nekaj drugega, in ne zato, da ženskam prodajate meglo in z njimi manipulirate. Posedite svoje povprečne zadnjice na stol, tako da lahko ženske vidijo prave gospode za vami.”

Avtor
Piše

U. L.

Style. Več novic

New Report

Close