Po 10. letih končno dočakali nadaljevanje zgodbe o Harry Potterju

02. avgust 2016

Harry Potter and the Crused Child

Minuli konec tedna je bil za ljubitelje zgodbe o mladem čarovniku Harry Potterju, zelo pomembne. Minilo je natanko 10 let, odkar je bila objavljena zadnja knjiga pisateljice J. K. Rowling, zato je bilo nadaljevanje zgodbe seveda zelo pričakovano. Harry Potter and the Crused Child je po besedah pisateljice tudi uradno zadnja knjiga, ki zaključuje celotno zgodbo.

LONDON, ENGLAND - JULY 30:  Staff prepare to sell copies "Harry Potter and the Cursed Child" at Foyles book store on July 30, 2016 in London, England.  The script book of the play of the same name, which is on at Palace Theatre, billed as the eighth Harry Potter story, is on sale from midnight tonight.  (Photo by Rob Stothard/Getty Images)

Osma knjiga je bila premierno objavljena 31. julija ob polnoči, pred knjigarnami pa je na svoj izvod čakalo na stotine oboževalcev, oblečenih v klobuke in opremljenih s čarobnimi palicami.

08POTTER2-master768

Competition winner Fran Plagge  R  is the first to receive a copy of the book of the play of Harry Potter and the Cursed Child parts One and Two at a bookstore in London  Britain July 31  2016  REUTERS Neil Hall

Datum začetka prodaje je bil popolnoma načrtovan, saj je tega dne rojstni dan praznovala, skupaj s Harry Potterjem, tudi J. K. Rowling. Za razliko od prejšnjih knjig je ta napisana v obliki scenarija za gledališko predstavo, ki je trenutno na sporedu v Londonu.

harrypotter_group_875

V osmi zgodbi čarovniške sage J. K. Rowling, je priljubljeni junak Harry Potter zgaran uslužbenec Ministrstva za čaranje, mož in oče treh otrok. Medtem ko se Harry Potter v novi zgodbi bori s preteklostjo, pa se mora njegov najmlajši sin Albus Robaus spopasti s težo družinske zapuščine, ki si je ni nikoli želel.

»Veste, to je že nova generacija oboževalcev,«

je povedala avtorica.

»Nikoli nisem želela, da napišem še en roman, vendar bo ta knjiga in predstava dala oboževalcem čisto neko novo izkušnjo.«

Knjiga je v angleškem jeziku na voljo tudi pri nas.

Foto: Google

New Report

Close