Podeželski dom slovite Claudie Schiffer je kot sprehod po galeriji

29. april 2024

Podeželski dom slovite Claudie Schiffer je kot sprehod po galeriji

29. april 2024
Foto: Instagram @claudiaschiffer

Podeželski dom slovite Claudie Schiffer je kot sprehod po galeriji

29. april 2024
Foto: Instagram @claudiaschiffer

Ikona modnih brvi iz devetdesetih s svojo družino živi v Oxfordshiru umirjeno življenje. Njen očarljiv dom je poln krasnih in unikatnih umetniških del.

Manekenka Claudia Schiffer živi v podeželski hiši z možem in filmskim režiserjem Matthewom Vaughnom, tremi otroci ter psom in mačko. Četudi živi odmaknjeno in stran od londonskega vrveža, je njen dom razkošno in zanimivo urejen, pri čemer v vsakem kotičku izstopa njen prefinjen umetniški zaklad.

Nemška manekenka je vrata svojega doma pred kratkim odprla reviji Vogue. Ogromna okenska pročelja, elegantno pohištvo in osupljivo število slik in fotografij zaznamujejo slog notranjega oblikovanja ustvarjalno močnega para.

Mize so polne knjig in revij, seveda s Claudio na naslovnici, in legendarnih lesenih lutk Kokeshi Lucie Kaas. Stene krasijo umetnine svetovno znanih umetnikov, kot sta Damien Hirst in Edward Ruscha.

Foto: Instagram @claudiaschiffer
Foto: Instagram @claudiaschiffer

V Düsseldorfu rojena manekenka svoj stil notranje opreme opisuje kot mešanico skandinavskega pohištva ter pohištvom iz sredine prejšnjega stoletja, torej iz petdesetih, šestdesetih in sedemdesetih let, oboje pa združuje s kosi, ob katerih čuti čustveno povezavo. Kosi pohištva niso nametani skupaj, ampak skrbno izbrani.

“Zame umetnost ni naložba. Kupim jo, ker v meni nekaj sproži, potem pa najdem pravo mesto zanjo,”

je dejala ob razkazovanju svojega doma.
Foto: Instagram @claudiaschiffer

Ljubezen do živali (družino dopolnjujeta nemški ovčar Rollo in maček Chip) razkrivajo okrasne želve na vintage mizicah. “Želve simbolizirajo odnos med možem in mano, predstavljajo ljubezen in zaščito ter našo družino. Z vsakega potovanja domov poskušam prinesti novo«, je razkrila Claudia.

“Ne kuham – sem pa zelo dobra v dekoriranju in cenim dober videz,” se je smejala manekenka, ko je šla mimo njene industrijsko srebrne kuhinje z dvema pultoma, ki se staplja z jedilnico. V središču te je ogromna jedilna miza, ki lahko sprejme več kot deset gostov.

Ljubezen do lepega dizajna izraža tudi kreativno. Poleg nenehnega premikanja pohištva po prostoru, kar je njena strast predvsem ko otroci zaspijo, je za znamko Bordallo Pinheiro oblikovala kolekcijo keramike Cloudy Butterflies, katere glavno nit je imela podoba metulja. Metulj simbolizira transformacijo, kar je Claudii izredno blizu.

Foto: Instagram @claudiaschiffer

Umetniško navdahnjen dom zaznamujejo tople barve in materiali, med katerimi izstopajo barva konjaka, črna, bež in bela ter barvni poudarki na pohištvu, kot na primer kraljevo modra barva sedežne v osrednji dnevni sobi. Vzorci so večina vpleteni v preproge.

Medtem ko na eni strani stene krasijo umetnine, pa na drugi strani skozi steklena okna vse od tal do stropa svojo umetnino riše mati narava. Dom, ki je izredno domačen in topel, odraža manekenkin karakter, detajli in dekoracija pa pripovedujejo njeno življenje in številne uspehe.

Foto: Instagram @claudiaschiffer

V kleti z belimi stenami in svetlim podom, v kateri dobiš občutek, da si sredi umetniške galerije, z možem utvarjata. Eno steno v kleti v steklenem okvirju krasi tudi njena poročna obleka, ki jo je oblikoval Valentino Garavani, katero so izdelovali šest mesecev.

Claudia je vsestranska ustvarjalka, pred kratkim je napisala tudi novelo z naslovom Blue Chip: Confessions of Claudia Schiffer’s Cat. Njen maček pa ni le zvezda njene knjige, ampak tudi filma Argylle, ki ga je režiral Claudijin mož Matthew.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close