Kaja Flisar / 05. marec 2023

Poiskali smo najlepše poročne salone na Hrvaškem in v Srbiji

Bliža se pomlad in z njo sezona porok. Če tudi vi spadate med srečnice, ki jih letos čaka “najlepši dan v življenju” in še niste našle svoje sanjske poročne obleke, naj vam pomagamo.

Ker smo prepričani, da ste obiskali že vse slovenske poročne salone, smo tokrat za vas pripravili izbor najlepših poročnih salonov na Hrvaškem in v Srbiji. Saj veste, da se v iskanju popolne obleke splača narediti kak kilometer več. A preden se podate med vse te prekrasne tančice, čipke in volančke, še nekaj nasvetov pri pomerjanju oblek:

  • Običajno imajo saloni na razpolago enourni termin za pomerjanje poročnih oblek, nanj pa se je potrebno predhodno naročiti. Termin vam običajno zaračunajo, znesek pa se kasneje odšteje od kupljene ali izposojene obleke.
  • Pred obiskom salona prebrskajte po njihovi spletni strani in si zapišite imena oblek, ki so vam še posebej všeč. Izbira bo tako precej lažja.
  • Zaupajte svetovalki, tudi če vam bo ponudila obleko, za katero ste prepričane, da ni vaš stil. Lahko vas preseneti!
  • S seboj vzemite osebo (ali več njih), ki vas zares pozna in vam bo znala dobro svetovati pri izbiri.
  • Na pomerjanje pojdite z umitimi lasmi in ličnim mejkapom, saj si boste tako lažje predstavljale, kako bo obleka videti na vaš poročni dan, ko boste v vseh merilih popolne.
  • Imejte oblečeno spodnje perilo kožne barve, dobro pa je, da s seboj vzamete tudi poročne čevlje. Če jih še nimate, vzemite s seboj kakšne stare, saj se lahko zgodi, da v salonu ne bodo imeli nobenih na zalogi ali pa vam bodo tisti za pomerjanje preveliki.
Foto: eNVy room

eNVy room

Envy Room je eden najbolj znanih hrvaških poročnih salonov – in to ne brez razloga. Njihove obleke so poosebitev elegance in ženstvenosti, ki jo še podkrepijo čutna čipka, prefinjene pentlje in padajoča svila. Za znamko stojita hrvaška modna oblikovalca Vjeko Franetović in Nikica Ivančević, ki osupljive kose brezčasne elegance ustvarjata že vse od leta 2004.

V oči sta nam padli čutna obleka z veliko pentljo na ramenu in prečudovita kreacija z balonastimi rokavi.

Foto: eNVy room
Foto: eNVy room

Nasvet:

Pred prihodom v salon je obvezna rezervacija termina, ki se zaračuna 25 evrov. Svetujejo, da poročno obleko naročite štiri mesece pred poroko. Cene večine poročnih oblek se gibljejo od 800 do 1500 evrov, ko gre za obleke iz luksuznejših materialov, ki so konstrukcijsko zahtevnejši, pa od 1500 do 2000 evrov.

Naslov:

eNVy room atelier Zagreb, Vlaška 68, 10000 Zagreb

Foto: eNVy room

Alduk

V središču njihove poročne linije je romantična in ženstvena, predvsem pa modno ozaveščena nevesta. Vsako obleko izdelajo oz. prilagodijo v dogovoru z nevesto, tako da ji na koncu pristaja kot ulita. Pri procesu ustvarjanja uporabljajo tehnike izdelave visoke mode, v najnovejši kolekciji pa najdete preproste modele z visokim razporkom, obleke, posute z bleščicami in tudi take s pretanjenimi detajli rož.

Za znamko stoji hrvaški dizajner Ivan Alduk, ki je oblekel že mnoge hrvaške zvezdnice, med njimi Nino Badrić, Lano Jurčević, Jeleno Rozgo in druge.

Foto: Alduk

Nasvet:

Ponujajo poročne obleke za nakup in narejene po meri, izposoja ni možna. Cene se gibljejo od 1000 do 1500 evrov. Svetujejo, da si termin za pomerjanje rezervirate 3 do 6 mesecev pred poroko.

Naslov:

ALDUK showroom, Draškovićeva 33, 10000 Zagreb

Foto: Alduk
Foto: Alduk

Bella

Če vas pot zanese v Srbijo, ali imate tam kakšne sorodnike, lahko obisk izkoristite za pomerjanje prekrasnih poročnih oblek v salonu Bella. Njihovi saloni se nahajajo v Beogradu, Novem Sadu in Čačku ter ponujajo izposojo ali nakup oblek s podpisom najbolj znanih svetovnih znamk v tej industriji.

Nas sta najbolj navdušili lahkotna, padajoča obleka s poudarjenim steznikom in bleščeča kreacija na eno ramo z visokim razporkom.

Foto: Bella

Nasvet:

Predhodna rezervacija ni potrebna, prav tako vam preizkušanja oblek ne zaračunajo. Obleko lahko kupite ali si jo izposodite. Izposoja stane od 400 do 550 evrov, cene nakupa obleke pa se gibljejo od 1500 do 2000 evrov.

Naslovi:

Bella Showroom, Makedonska 24/II, 11000 Beograd

Bella Showroom, Železnicka 18/I, 21241 Novi Sad

Bella Showroom, Milete Ćurčića 16, 32102 Čačak

Foto: Bella
Foto: Bella

Mihano Momosa

Vse, ki prisegate na bolj posebne modne kose in želite na svoj poročni dan zasijati v zares edinstveni, nevsakdanji obleki, morate obvezno obiskati salon Mihano Momosa v Novem Sadu. Za znamko stoji modni oblikovalec Mihailo Anušić, ki vztraja pri ustvarjanju modelov, ki omogočajo izražanje individualnosti. Vsi kosi so ročno izdelani in narejeni iz najfinejših tkanin.

Mi smo se na vso moč zaljubili v kratko obleko, ki ima na sprednji strani veliko elegantno rožo – vsekakor kreacija, ki ne bo ostala neopažena!

Foto: Mihano Momosa

Foto: Mihano Momosa
Foto: Mihano Momosa

Nasvet:

Cene oblek se gibljejo od 1000 do 2000 evrov, izposoja ni možna.

Naslov:

Studio Mihano Momosa, Stevana Musića 15, 21000 Novi Sad

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close