Nives in "Thorminator" razkrila, kako je Exatlon vplival na njuno zvezo

10. junij 2022

Nives in "Thorminator" razkrila, kako je Exatlon vplival na njuno zvezo

10. junij 2022
Foto: Instagram

Nives Orešnik smo spoznali leta 2012, ko je bila okronana za mis Slovenije. Andrei Lenart je zaslovel z vlogo v filmu Vojna zvezd, z nastopom v Exatlonu pa sta postala eden najbolj športnih slovenskih parov.

“To je doživetje, ki ga ne dobiš nikjer drugje. Biti del ekipe, del tega tekmovanja, je bilo res noro,” se navdušeno spominjata najbolj ekstremnega športnega tekmovanja, a se ob vprašanju glede Nivesinih poškodb hitro zresnita.

“Neverjetno grozno mi je bilo gledati, kako trpi,” prizna Andrei, ki ga ljubitelji Exatlona poznajo tudi pod vzdevkom Thorminator, Nives pa pove, da so fizične poškodbe vplivale tudi na njeno psiho. “Sploh nisem imela moči za govor, večino časa sem samo spala.”

Foto: Instagram

Simpatičen parček, ki bo avgusta proslavil drugo leto zveze, je trenutno na potovanju po Baliju, mi pa smo se z njima pogovarjali o tem, kako je na njuno zvezo vplival Exatlon in ali se ga bosta letos znova udeležila.

Zaupala sta nam tudi, kakšna sporočila prejemata od oboževalcev. Andreiev odgovor vas bo presenetil!

Foto: Instagram

Oba sta znani medijski osebi – sta en za drugega vedela iz medijev?

Nives: Prvič sva se srečala na enem kastingu, jaz sem pa že prej vedela, kdo je.

Si ga videla v Vojni zvezd?

Nives: Joj ne, Vojne zvezd še zdaj nisem pogledala … nobenega dela.

Andrei: Ah, z Vojno zvezd je tako, da pomežikneš, pa me zgrešiš. Lahko bi me celo gledala, pa me ne bi videla.

Kje in kdaj pa je potem preskočila iskrica?

Nives: Pri meni je takrat, ko sva šla prvič na kavo.

“Pogovarjala sva se preko Instagrama in ugotovila, da se oba raje spoznavava v živo, zato sva šla na zmenek.”

Nives

Andrei: Ena stvar je sledila drugi in zdaj sva tukaj.

Oba sta strastna športnika, kako preživljata skupne trenutke? Je to obvezno kakšna športna dejavnost?

Nives: Pa v resnici niti ne. Midva redkokdaj skupaj trenirava. Večinoma sva skupaj zjutraj, ob večernih urah in ob vikendih, ko si oba želiva čim več miru in ne dodatnih aktivnosti.

Andrei: Bolj počivava in se pogovarjava o tem, kar se nama je zgodilo čez dan. Tudi filme imava rada, jaz sem tisti, ki je zadolžen za organizacijo. Od nekdaj sem velik oboževalec Marvelovih filmov in zdaj jih gledava skupaj.

Foto: Instagram

Sta pa nedavno skupaj tekla na Wings for Life. Kako to izgleda? Sta tekmovalna, tekmujeta kdo bo boljši?

Andrei: Oba že kar nekaj časa nisva konkretno tekla, zato nisva imela nekih visokih pričakovanj, ampak sva se odločila, da ko eden od naju ne bo več mogel, nehava.

Nives: Super je bilo, družila sva se, zabavala … na nek način je bil to najin zmenek.

Kakšna preizkušnja je bil Exatlon za vajino zvezo? Kdaj je bilo najhuje?

Andrei: Če že kaj, nama je Exatlon pokazal, da se lahko zaneseva en na drugega.

Nives: Tam bolj kot ne ves čas delaš in nimaš niti časa za neke osebne stvari. Seveda odvisno od tega, kakšen človek si. Lahko se skregaš za vsako malenkost, kot smo videli, da so se eni zapenjali za prazen nič, lahko pa tudi normalno komuniciraš. Midva sva v drugem okolju ostala ista.

“Ja, kljub temu, da sva bila psihično in fizično pod velikimi pritiski, sva ohranila enak odnos, oziroma ga še bolj poglobila.”

Andrei

Nives: Če jaz ne bi bila res prepričana v Lenarta in v najino zvezo, se sploh ne bi spustila v to. S kar nekom res ne bi šla tja. Vedela sem, da to ni neka stvar, ki bi lahko najin odnos razdrla.

Foto: Instagram

Nives se je v Exatlonu hudo poškodovala, videlo se je, da zelo trpi. Andrei, kako težko ti je bilo to gledati?

Andrei: Grozno je bilo. Neverjetno grozno je gledati nekoga, ki ti pomeni največ v življenju, ko trpi. Poskušal sem narediti največ, kar lahko, da ji pomagam in ji olajšam situacijo.

Nives: Težko je tudi gledalcem razložiti, kakšne razmere so bile tam, o podrobnostih ne moremo govoriti. Mislim pa, da bi si ljudje zaslužili malo več informacij, da bi vedeli, kaj se je dejansko dogajalo, zakaj je kdo poškodovan, kaj je s kom narobe. Tudi veliko lepih trenutkov, ki sva jih tam skupaj doživela, ne morem deliti z javnostjo, čeprav bi jih zelo rada. 

Stvar je bolj nevarna, kot izgleda. Hitro narediš napačen korak in se poškoduješ. Snema se en dan za drugim, vroče je, počitka je malo, res ni bilo lahko. Če tega ne doživiš, si zelo težko predstavljaš, kako je.”

Andrei

Nives, kako pa je s tvojim zdravjem zdaj po Exatlonu?

Nives: Bil je zelo dolg proces, šele februarja sem lahko začela normalno delati in funkcionirati.

Verjetno je bil to zate kar šok, glede na to, da od športa in gibanja živiš?

Nives: Zame je bilo vse skupaj en velik šok. Vem, da sama sebe do take fizične izčrpanosti nikoli ne bi spravila. Če bi bilo vse v mojih rokah, bi drugače poskrbela zase. Zato mi je bilo težko sprejeti dejstvo, da na neke stvari nimam vpliva in jih moram preprosto izpustiti.

“Fizične poškodbe, drastična izguba telesne teže zaradi bolezni, izgorelost po tekmovanju so bile stvari zaradi katerih sem morala veliko počivati in priznam, da sem bila nezadovoljna s svojim življenjem – osebi ki je navajena na šport, veliko aktivnosti, veliko dela je težko sprejeti, da se mora vsemu odpovedati. Sploh nisem imela moči za govor, večino časa sem samo spala.”

Nives
Foto: Instagram

Bi se (oba) še enkrat odločila za podoben izziv?

Nives: Lenart je izrazil željo, da bi šel še enkrat, mene pa je, iskreno, strah. Tako kot me je v Exatlonu skrbelo za svoje zdravje, me ni še nikoli. Ravno zato sem takrat želela čim prej priti domov, da me pregledajo naši zdravniki.

Oba sta zelo privlačna, predstavljam si, da dobita na družbenih omrežjih veliko zasebnih sporočil. Imata kakšno anekdoto z oboževalci?

Nives: V zadnjem času ni veliko takih sporočil.

“Sem pa dobila že sporočila od žensk, pa nespodobna sporočila od poročenih moških. Morala sem že blokirati številke in razmišljala, da bi poklicala policijo.”

Nives

Andrei: Jaz dobim kakšno sporočilo, naj jim pošljem sliko svojih stopal v zameno za plačilo (smeh).

Kako pa je z ljubosumjem, sta kaj ljubosumna en na drugega?

Nives: Jaz priznam, da imam zaradi slabih izkušenj kar nekaj izzivov znotraj sebe. Pa ne klasičnega ljubosumja, ampak strahu pred nekim ponovnim razočaranjem. Zato Lenarta vedno vprašam o stvareh, ki me skrbijo, da se pomirim. Učim se utišati svoje misli in ne takoj pomisliti na najhujši scenarij.

Resda sta skupaj komaj slabi dve leti, ampak vajina leta so prava za ustvarjanje družine. Si želita otrok?

Nives: Jaz te želje trenutno nimam. Če bi imela več časa in bolj sproščeno življenje, bi prej razmišljala o tem. V tem trenutku pa si niti ne bi upala odločiti za otroka. Tudi čas, v katerem smo, nam ne dela usluge. Vse se draži, po svetu so pandemije, zelo negotovo obdobje je, zato se mi zdi, da je težje sproščeno sprejemati take odločitve.

Andrei: Če me vprašaš, ali imam željo imeti otroke v prihodnosti, je moj odgovor definitivno ja. Ali konkretno razmišljam o tem? Sploh ne. To je nekaj, kar bi definitivno rad doživel in se mi zdi, da bi bila z Nives zelo dobra v tem, kaj več pa v tem trenutku ne.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close