Poletne obleke z dolgimi rokavi: da ali ne?

29. julij 2019

Poletne obleke z dolgimi rokavi: da ali ne?

29. julij 2019

Ko gre za poletno modo, nam pridejo na pamet obleke vseh dolžin. A kako je z rokavi?

Lahkotne in frfotave, prozorne in zračne, s cvetličnimi motivi ali s čipko in nežno, spogledljivo vezenino, z volančki, romantične in živobarvne ter z vzorci… Ali po drugi strani monokromne in minimalistične… Oblek in naših najljubših modelov je res za celo morje.

Toda, ste v poletnih dneh že pomislile na obleko z dolgimi rokavi? Slednja velja za spremljevalko prehodnih sezon, ko k obleki z dolgimi rokavi slojimo še druga vrhnja ali spodnja oblačila, medtem ko naj nekako ne bi bila primerna v tej hudi vročini, ki smo ji priča zadnje dni.

Verjele ali ne, dolgi rokavi na obleki vas lahko bolje zavarujejo pred opeklinami in UV žarki, ki ste jim nehote in mimogrede izpostavljene na soncu, kot katerakoli krema. Tudi na pogled so lahko take obleke nadvse prikupne, česar se zavedajo modni oblikovalci, ki so ponudili modele, kjer poleg klasičnih silhuet brez rokavov lahko izbiramo tudi obleke z rokavi, ki segajo od ramenskega izreza čez spodnji del rok.

To so npr. obleke s kratkimi rokavi, z ‘netopirjasto’ krojenimi rokavi, napihnjenimi v slogu balona ali pa ravno krojeni, segajoči do komolca ali le malce manj, v nekaterih primerih so urezani na dve tretjini ali tri četrtine dolžine.

Ne gre namreč samo za povsem očitno dejstvo, da nas tkanina dobro zavaruje pred sončnim sevanjem, ampak imajo nekatere ženske odpor do razkazovanja svojih rok, ko te niso več mlade ali vsaj mladostnega videza, morda so ‘premočne’ ali so zaradi pomanjkanja telovadbe ‘mlahave’, brez mišic.

Na pričujočih fotografijah je dokaz, da so lahko obleke z rokavi tudi poleti lahko čudovita rešitev in če so narejene iz zračnega materiala, vam v njih kljub rokavom ne bo niti najmanj vroče! Če imate torej daljši opravek v mestu, ko ne boste v senci in pod klimo, ali pa če nočete kazati celotne dožine rok, so ti nadvse prikupni in sodobni modeli lahko najboljša rešitev za vas.

Foto: Pinterest

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close