Pomembno se je imenovati Olivia: Od pridne deklice do modne aristokratinje

“Skrivnost je v ravnotežju različnih dejavnikov. Ni vse samo v tem, da damo nase lep kos oblačila.”

Le kdo ne pozna Olivie Palermo, modne ikone ter ‘it’ dekleta? V le nekaj letih ji je uspelo postati stilski vzor mnogim ženskam. Za revijo Elle jo je fotografiral kar njen mož.

“Pozdravljeni vsi skupaj, jaz sem Olivia! To pa je gospod Butler,”

je Olivia pokazala na svojega psa. Na snemanje v newyorškem Jack Studios s pogledom na reko Hudson pride z ljubljenčkom v naročju, oblečena v oprijete črne usnjene hlače, na sebi ima rumene balerinke z izvezenimi začetnicami imena O. P..

V sobi je številna ekipa, kot na vsakem modnem snemanju. Za kamero stoji njen mož Johannes Huebl, s katerim sta se spoznala leta 2008 preko skupnih prijateljev, poročila pa sta se šest let kasneje. Ne delita si zgolj stanovanja v Brooklynu, ampak tudi številne poslovne projekte po vsem svetu. Pravkar sta skupaj nastopila v modni kampanji za znamko Tommy Hilfiger, saj ju je ta oblikovalec povabil, da njegove najljubše kose oblačil iz športne linije kombinirata po svojem okusu. Na spletni strani te blagovne znamke sta delila svojo končno podobo in modne nasvete. Rezultat si lahko ogledate tukaj.

Eden od njunih nasvetov je: “Ne boj se kombinirati, dovoli si svobodo.” Olivia in Johannes pogosto delata skupaj kot fotomodela. “Johannes me je fotografiral že za več kampanj in tudi za mojo spletno stran oliviapalermo.com,” pove simpatična rjavolaska.

Ko se na snemanju ugasnejo luči in se vključi glasba, se kemija med parom dobesedno občuti v zraku. Obnašata se, kot da ni ob njiju nikogar. Olivia pozira samo zanj, njegova pozornost je uprta izključno vanjo.

“Zelo nama pomaga, da živiva skupaj in se tako dobro poznava,”

se smeje Olivia.

“Najini življenji sta zelo prepleteni.”

Z enim samim medklicem “Señorita!” Johannes dobi pozornost Olivie, ki mu pokloni svoj najlepši nasmeh. V nadaljevanju pa naše ‘it’ dekle odgovori na vprašanja, ki ji jih zastavi uredništvo ameriške revije Elle.

Olivia, vedno izgledaš popolno, tako na dogodkih, kot med sprehajanjem s psom. Si kar svoj lastni stilski kritik?

“Sem. Popolnoma se zavedam, kaj mi lepo pristoji in kaj ne, pa je končni rezultat ponavadi dober. Konec koncev je stiliranje tudi del mojega poklica. Izbiranje kombinacij me zjutraj prebudi in mi pomaga, da se osredotočim. Verjamem, da je tudi to način, kako dodati malce ognja življenju in da s tem pomagam navdihniti še druge.”

Te lahko potem zaprosimo za kakšen nasvet, kako doseči slog, ki navdihuje?

“Seveda. Včasih si je treba vzeti nekaj časa, da najdemo kombinacije, ki delujejo in preizkusiti različne možnosti. Toplo priporočam, da nosite pas, saj je to modni dodatek, ki lahko nemalokrat reši celoten videz. Prav tako prisegam na dvostranski lepilni trak, ki pomaga, da je določeno oblačilo ali obleka na vas videti brezhibno. Najbolj pomembno pa se mi zdi paziti na kombiniranje barv in proporcev različnih modnih kosov, poiskati prave tkanine pri slojenju oblačil in vse to pospremiti z lepo šminko na ustnicah. Skrivnost je v ravnotežju različnih dejavnikov. Ni vse samo v tem, da damo nase nekaj ‘lepega’.”

Si kdaj pozorna na to, kako so oblečeni ljudje, ki jih srečuješ čez dan?

“Ja, ponavadi to kar opazim. Včasih grem po ulici in mojo pozornost privabi neznano dekle; preučim njen slog, analiziram, kako je sestavila garderobo in se vprašam, kako bi bila jaz sama videti, če bi oblekla nekaj podobnega.”

V kateri vlogi bolj uživaš, kot manekenka ali stilistka?

“Pri igranju vloge modela je eden najbolj privlačnih vidikov ta, da ti omogoča s pomočjo fotografije pokazati svetu različne obraze. V kampanji za Tommy Hilfiger denimo poziram v kombinacijah, ki sem jim vdihnila svoj stilski pečat. Gre za drobne in praktične podrobnosti.”

En sam pogled na tvoj življenjepis in postane jasno, da si uspešna poslovna ženska z uspešno spletno stranjo.

“Menim, da je vse povezano. Obožujem svoje delo, modo sploh in rada sem v stiku s prekrasnimi blagovnimi znamkami. Vseeno mi je, če sem ves čas na poti ali v letalu, saj je vse to del panoge, v kateri delam. Potovanja pa človeka sploh navdihnejo.”

Bi se opisala kot blogerko?

“Ne, sploh ne. Vodim modno spletno stran, to pa je precejšnja razlika v primerjavi z blogom. Lahko bi se dejalo, da je oliviapalermo.com spletna modna revija, kjer si s pomočjo zares odlične ekipe sodelavcev ves čas nekaj novega izmišljujem in dodajam nove vsebine.”

So ti všeč družbena omrežja? Zanimivo je, da nisi tako zelo dejavna na njih.

“Veliko ljubše mi je lepiti fotografije drugih na svoj Instagram profil. Uporabljam družbena omrežja, ne delim pa na njih prav vsega, kar se mi zgodi. Moje zasebno življenje naj ostane – moje. Poskušam, da ne bi pozabila na to. Res ne objavljam veliko. Včasih v enem tednu obiščem tri države, pa tega nihče ne ve. Priporočljivo je obdržati malce skrivnostnosti, ne pa deliti vsega, kar se ti dogaja, z javnostjo. Le koga bi zanimalo vedeti vse o nekom drugem? (smeh) Svoje komentarje omejujem na svet mode in to se mi zdi še najbolj pošteno.”

Kakšna ekipa sta z možem, ki je hkrati maneken in tudi fotograf? Ti je všeč sodelovati z življenjskim sopotnikom?

“Vsako sodelovanje je, načeloma gledano, nekaj pozitivnega. Ta z mojim možem pa še bolj. Dopolnjujeva se in se medsebojno podpirava, posebej na področjih, kjer je eden o d naju šibkejši. S poklicnega vidika gre njemu veliko bolje od rok urejanje fotografij in pa zagotavljanje prisotnosti na družbenih omrežjih, tako da ga kar večkrat prosim za pomoč.”

 

Foto: Glamour, Elle, Oliviapalermo.com, Beauty Life, Marie Claire, YouTube, French Essence, Getty Images, Celebmafia

 

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close