Pomlad prihaja! Znan je datum začetka letošnje Odprte kuhne!

27. januar 2022

Pomlad prihaja! Znan je datum začetka letošnje Odprte kuhne!

27. januar 2022
Foto: Odprta kuhna

Gurmanska tržnica Odprta kuhna, ki je priljubljeno stičišče uživačev in kulinaričnih raziskovalcev, se bo letos predvidoma pričela tretji petek v marcu.

Sicer pa bo Odprta kuhna letos praznovala poseben jubilej, saj vstopa že v 10. sezono.

Letos bo obiskovalcem Pogačarjevega trga na voljo vsak sončni petek od 18. marca do konca oktobra, ob praznovanju obletnice pa ekipa snuje tudi vrsto novosti in posebnih doživetij.

Doslej se je predstavilo že več kot 300 obedovalnic

“Ko se ob pripravah na novo sezono oziramo nazaj, skoraj ne moremo verjeti, kako pomembno je Odprta kuhna vplivala na številna področja življenja. Zaznamovala je družabno življenje v prestolnici, oživila dolgo neizkoriščen del mestnega središča, oblikovala nov koncept organizacije trajnostno naravnanih projektov, ustvarila čudovito skupnost ter obiskovalce opomnila, da si ob koncu tedna zaslužijo v odlični družbi uživati ob dobri hrani in pijači,” sta vtise ob 10. sezoni strnila soustanovitelja Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy.

Odprti kuhni je v tem času uspelo postati osrednji družabni dogodek v prestolnici, na katerem se je doslej predstavilo več kot 300 obedovalnic z vseh koncev države.

Foto: Odprta kuhna

“To potrebujemo – bolj kot kdajkoli prej”

S pomočjo Odprte kuhne so se filane paprike, pražena jetrca, štruklji in šmorn iz kuhinj naših babic preselili na ulico in postali čisto pravi “street food”. Ljubljančani so spoznali dödole in klocave nudle, eksotična ulična hrana iz Afrike, Azije, Južne Amerike in Bližnjega vzhoda pa je na gostovanjih Odprte kuhne Koper, Novo Gorico, Ptuj, Celje, Vipavo in Slovenj Gradec približala svetovnim metropolam.

V tem času so vrhunski kuharski mojstri iz svojih restavracij stopili na trge, mladi in zagnani chefi so zrasli v Michelinove zvezdnike, mali podjetniki pa so na pogorišču gospodarske recesije zgradili gostinska podjetja, ki danes zaposlujejo veliko število ljudi.

Foto: Odprta kuhna

“Ponosen sem, da smo v ljudeh uspeli zanetiti radovednost in podreti določene meje v načinu doživljanja hrane in uživanja v njej. Če nas hrana povezuje doma, zakaj nas ne bi še na ulici, v mestu, v skupnosti? To potrebujemo – bolj kot kdajkoli prej,” je še dejal Lior Kochavy.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close