Popoln videz brez make-upa? Držite se teh navad in želja se vam bo uresničila!

16. marec 2020

Popoln videz brez make-upa? Držite se teh navad in želja se vam bo uresničila!

16. marec 2020

Ličenje je lahko zelo zabavno, včasih pa je lahko tudi dolg in mučen postopek. Poleg tega ličila koži ne pustijo dihati, zato so te navadi, zaradi katerih ste videti čudovito tudi brez ličil, popolna rešitev.

Uporaba svilene blazine med spanjem

Videz kože lahko izboljšate tudi med spanjem, tako da bombažno prevleko zamenjate s svileno. Svila zmanjšuje trenje na koži in laseh ter preprečuje poškodbe in draženje. Pomaga pri ohranjanju čiste kože in las ter preprečuje, da bi se preveč izsušili. V nasprotju s svilo, bombaž lahko absorbira naravna olja, ki jih koža proizvaja. Ta trik je še posebej uspešen pri reševanju aken.

Uporaba kislin

Mrtve celice lahko zamašijo pore, kar povzroča rdečico in mozoljčke. Salicilna kislina odstranjuje odvečni sebum, gladi povrhnjico in pospešuje obnovo celic, kožo pa ohranja čisto ter zožuje tudi pore. Ideja o uporabi kisline na koži mogoče zveni zastrašujoče, zato jo je treba uporabljati zmerno. Če se pravilno uporablja, je lahko manj dražeča kot benziol peroksid. Najti je treba izdelke, ki vsebujejo nizko koncentracijo salicilne kisline (približno 0,5 do 2 odstotka, če jo uporabljamo na obrazu), na primer serume, tonike ali maske.

Masaža obraza

Koži lahko pomagate tako, da ji omogočite masažni tretma, kar pa ne pomeni, da morate h kozmetičarki. Če želite povečati čvrstost kože, masirajte obraz z močnimi krožnimi gibi prstov. Če je vaša koža občutljiva, potem naj bodo dotiki nežni.

Dobra masaža pomaga izločati toksine in nepotrebne snovi. Ne pozabite, da se izogibajte očesnemu predelu, kjer je koža zelo občutljiva na dotik.

Oblikovanje obrvi

Obstajajo različni načini oblikovanja obrvi in lahko eksperimentirate z različnimi videzi, dokler ne najdete tistega, ki vam najbolj ustreza. Najboljši del je, da pincete sploh ne potrebujete, Ne samo, da ustvarite lepe oblike obrvi s posebnimi svinčniki in pudri.

Ricinusovo olje za trepalnice

Študije so pokazale, da ricinusovo olje pomaga, da so trepalnice bolj sijoče in goste, kar je še posebej koristno, če trepalnice niso v najboljši kondiciji. Kljub priljubljenemu prepričanju olje ne pomaga, da trepalnice rastejo hitreje, le videti so gostejše in sijoče.

Pitje limonade

Obstaja več načinov, kako ohraniti kožo zdravo in lepo. Študije kažejo, da lahko starejše ženske kožo osvetlijo in zmanjšajo starostne oziroma pigmentne madeže z jemanjem C vitamina. Če želite dobiti dnevni odmerek vitamina C, limono preprosto stisnete v kozarec vode.

Vzdrževanje dobre ravni krvnega obtoka

Dobra prekrvavitev pomaga ohranjati kožo mlado in zdravo. Mnogo majhnih stvari lahko povzroči cirkulacijo krvi po telesu: preproste aerobne vaje, tretmaji za obraz, pazite da ne dehidrirate, celo prhanje z mlačno vodo lahko pomaga.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close