Se boste letos poročili? To so trendi, ki jih ne smete spregledati.

05. april 2022

Se boste letos poročili? To so trendi, ki jih ne smete spregledati.

05. april 2022
Foto: Kitty Loves Love

Sezona porok je pred vrati in če morda načrtujete svojo, imamo za vas nekaj predlogov za dekoracijo, ki bodo poročni dan naredile zares poseben.

Poroke so v zadnjih dveh letih popolnoma spremenile obliko. Situacija pa ni vplivala le na mladoporočence, ampak tudi na ponudnike poročnih storitev, ki so se čez noč morali prilagoditi razmeram.

Zato se v letošnjem letu najprej postavlja vprašanje: Ali poročni trendi v letu 2022 sploh so? Situacija res ni rožnata, a ravno v takšnih trenutkih pridejo na plan iznajdljivost, hitro prilagajanje, ideje in domišljija – krasna priložnost za nove, sveže in drzne poročne trende.

Foto: LR Weddings

Metka Sporiš iz Sanjskega šopka pravi, da letos prevladujejo poročni trendi, ki so divji, polni novih struktur, drznih barvnih kombinacij, norih oblik in povsem izven dosedanjih okvirjev! Katere najbolj vroče cvetlične stile v poročni floristiki za leto 2022 torej lahko pričakujemo?

Dramatični koncepti

Novi trendi, nove zgodbe – drznejši in bolj dramatični dizajni. Sem spadajo modernejši oboki drugačnih oblik, lestenci iz cvetja in razkošne, divje dekoracije celotnega poročnega obreda. Dobro bo izpadla tudi kombinacija suhega in svežega cvetja, ki bo celotno zadevo naredila še bolj zabavno. Namizne dekoracije bodo težje in bolj veličastne, dekorativne posode nižje in v eni barvi.

Nevtralna preteklost in drzna prihodnost

Pasteli so že nekaj let v ospredju poročne floristike in tudi letos ostajajo priljubljeni. A tokrat malo drugačnih barv. Nežne pastelne odtenke preteklosti bomo združili z barvami prihodnosti – peščene barve, rjavi detajli in jantarni ter opečnati toni, s katerimi bomo dodali polnost in večjo vrednost. Kraljica tega trenda bo letos orhideja. V šopku namreč poudari ženstvenost, eleganco in mogočnost. V družbi vrtnic, nageljnov, ranunkul, anemon in drugih nežnih cvetov pa igra vlogo vodje.

Foto: Alice André Photography

Kombinacije divjih barv

Ste ljubiteljice močnih, drznih in malenkost odštekanih barv? Potem so vam letošnji trendi pisani na kožo! Drzne barve so se vrnile že lani in ta trend se podaljšuje tudi v letošnje leto. V ospredju bodo svetlo rožnata, vijolična, rdeča in oranžna barva – vse na eni poroki. Kombinacije, ki na prvi pogled ne gredo skupaj, a bodo poskrbele za res odštekan in drugačen videz.

Raznolike namizne dekoracije

Naj bo vsaka namizna dekoracija drugačna! Prvo mizo okrasite glavno namizno dekoracijo, drugo z več manjšimi vazicami s cvetjem, tretja pa naj bo mešanica večjih in manjših kreacij. Vse skupaj bo povezal izbor cvetja in oblika dekoracij. Naj bodo poročne mize videti kot kreativni nered, ki pa bo imel smisel in bo kot celota izpadel čudovito.

Drugačni poročni oboki

Klasičen obok, ki ga poznamo iz prejšnjih porok, je mimo. Letos bodo v ospredju kreativni poročni loki, ki bodo floristom omogočili izpostavitev cvetja na sodoben in inovativen način. Tradicija ostaja, ampak zdaj je čas za kreativnost! V obliki srčka? Polovičen obok? Kar vam srce poželi.

Foto: Ilaria&Andrea

Čim bolj naraven izgled

Če vsaj malo obožujete cvetje, naravo in rastline, veste, da rože ne rastejo v popolni obliki, ampak v različnih smereh in ta nepopolnost je tista, ki jih dela popolno. Letos pri izbiri dekoracije in šopka zato posezite po rožah naravnega videza, na račun pa boste prišli vsi tisti, ki obožujete veliko zelenja.

Teksture, teksture, teksture

Kot del dekorativnega materiala bo priljubljen ratan, pletene košare, v kombinacijami s posušenimi strukturnimi rastlinami, med katere sodi tudi še vedno priljubljena pampaška trava. A pozor, letos ni v ospredju, je le ena izmed dodatkov.

Foto: Unsplash

Neonski napisi

Dodatek, ki bo popestril vsako še tako klasično poroko, so letos zagotovo neonski napisi. A kje jih uporabiti? Kjerkoli! Lahko za vajino mizo pri večerji, ob vstopu na poročno lokacijo, ali pa v sladkem kotičku, kjer bodo nastajale poročne fotografije.. Vsekakor boste z njimi celotno zadevo še dodatno popestrili.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close