Poslovna kapsulna garderoba: ključni kosi za v službo

16. januar 2024

Poslovna kapsulna garderoba: ključni kosi za v službo

16. januar 2024
Foto: Instagram @zinafashionvibe

Poslovna kapsulna garderoba: ključni kosi za v službo

16. januar 2024
Foto: Instagram @zinafashionvibe

Če tudi vam zmanjka idej za vsakodnevne službene oprave, potem morate nujno ustvariti svojo poslovno kapsulno garderobo. Z njo bo vse takoj lažje!

Obstajajo modni kosi, s katerimi se težko zmotimo in so vedno v trendu, pri poslovnih kombinacijah pa je poudarek na nekoliko strožjih krojih, ki so lahko zelo šik – skrivnost je v detajlih, ki se spreminjajo in kombinacijo naredijo posebno.

Izbrali smo nekaj najpomembnejših kapsulnih kosov poslovne garderobe, s katerimi lahko ustvarite raznolike modne kombinacije.

Foto: Instagram @zinafashionvibe

Suknjič

Suknjič je kos oblačila, ki že dolgo ni več rezerviran le za moške, nasprotno, v zadnjih letih je postal eden najljubših oblačil žensk. Obstaja več različic, vendar v tem primeru glasujemo za nekoliko oversized model s poudarjenimi rameni v nevtralnih tonih.

Poudarjena ramena bodo poslovni opravi dala pridih drznosti: suknjič je sam po sebi zelo šik, preostala kombinacija pa je lahko minimalistična z nekaj detajli, kot sta broška v obliki rože ali pas.

Foto: Instagram

Hlače na črto

Morda se na prvi pogled sliši dolgočasno, a ni nujno, so. Glede na vašo postavo se odločite za model, ki vam najbolj pristoji, nato pa ga začnite kombinirati.

Tokrat vam poleg nevtralnih tonov predlagamo barve, ki bodo popestrile kombinacijo. Na primer, rdeče hlače ali tiste v pastelnih tonih v kombinaciji s srajco, suknjičem in škornji s peto bodo poslovno kombinacijo naredile bolj igrivo..

Foto: Instagram

Puli

Puli je preprost, a vsestranski modni kos, ki mora biti obvezen kos vašega poslovnega videza. Zelo pomemben je dober material, zato zberite modele iz kašmirja ali volne, ki mu bodo dali videz prestiža. Prav tako je puli zelo praktičen za kombiniranje in daje nekakšen pridih strogosti, zato je odlična izbira za v službo.

Foto: Instagram

Volnen plašč

Eleganten volnen plašč je vreden zlata, a to že veste. Ta kos namreč radi nosimo ob vseh priložnostih, ne samo poslovnih, saj odlično združuje sproščen in poslovni videz. S klasičnim bež plaščem je težko zgrešiti, vendar je tudi barvni plašč dobra izbira. Odtenek izberite po svojih željah in okusu, pri vzorcu pa je naš najljubši karo.

Foto: Instagram @chiaraferragni

Slip krilo

Ženstveno in elegantno, a praktično in nosljivo je slip krilo glavna zvezda poslovnih modnih zgodb. Glede kombiniranja ni veliko filozofije, a če bi morali izpostaviti eno možnost, bi bila to kombinacija črnega slip krila s črnim puloverjem, živobarvnimi nogavicami in visokimi petami. V hipu se boste počutili kot prava Parižanka!

Poigrate se lahko tudi z različnimi kroji in izberete asimetrične slip modele ali tiste s subtilnimi vzorci.

Foto: Instagram @mystylebook

Tote torba

Čeprav smo v poslovnih kombinacijah radi videti dobro, je pomembna tudi praktičnost. Tote torbe so idealne poslovne torbe, saj vanje spravite praktično vse, poleg tega pa so zelo elegantne. Všeč so nam klasični modeli, ki jih lahko dopolnite s šalom, namesto črne pa se raje odločite za katerokoli drugo nevtralno barvo.

Foto: Instagram

Široke kavbojke

Kdo pravi, da kavbojke niso del poslovne garderobe? Odločite se za širok model, s katerim boste pričarali elegantno silhueto, kavbojke pa dopolnite s svileno bluzo ali srajco ter ne pozabite na suknjič in gležnjarje s peto.

Foto: Instagram @rutaenroute

Gležnjarji

Čeprav se v večini poslovnih kombinacij nagibamo k salonarjem, vseeno predlagamo nekoliko udobnejše možnosti. Gležnjarji s peto so odličen kompromis med udobjem in estetiko, zanimivih možnosti pa je ogromno. Izberite preprost in gladek model, ki je vedno v trendu.

Foto: Instagram

Dodatki

Težko je izpostaviti en detajl, a zdi se, da je ta ključen: vpadljivi zlati ali srebrni obročasti uhani so vedno ustrezna izbira, lepo se podajo k ostrejšim krojem, dobra izbira pa so tudi subtilnejši modeli. Tudi če imate radi drugačne oblike, izberite takšne modele, a pazite, da ne gre za večerne različice, ki lahko podnevi delujejo agresivno.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close