Povečava penisa v stilu Ronalda možna tudi pri nas

25. julij 2022

Povečava penisa v stilu Ronalda možna tudi pri nas

25. julij 2022
Foto: Instagram

Po tem, ko je španski časnik razkril, da si Cristiano Ronaldo v penis vbrizgava botoks, smo ugotovili, da je ta nekirurški poseg povečave penisa možen tudi pri nas.

Španski nacionalni športni časopis Marca je pretekli teden razkril, da si Cristiano Ronaldo, tudi sicer velik ljubitelj estetskih operacij in botoksa, slednjega vbrizgava tudi v penis.

Botoks je namreč ena od nekirurških možnosti za povečanje penisa, metodo, ki jo izvajajo tudi pri nas.

Po povečavi z botoksom povprašujejo dnevno

Med drugim jo izvaja Center penoplastike Toš, kjer imajo več vrst nekirurškega povečevanja penisa. “Najbolj priljubljena metoda je PRP, ali drugače P-shot, pri kateri lastne rastne faktorje iz krvi vbrizgamo v penis, ter s čemer ob sočasni uporabi vakuumske črpalke spodbudimo rast. Metoda je koristna tudi pri erektilni disfunkciji,” nam je pojasnil Aljoša Toš, dr. med., specialist kirurg.

“Takoj za njo je povečanje obsega s polnili iz hialuronske kisline, pri katerem dobimo rezultate, ki trajajo okoli 18 do 24 mesecev,” je še dodal.

Veliko povpraševanja imajo tudi po povečavi z botoksom – po tej metodi stranke sprašujejo dnevno, pravi kirurg, vendar pa “se pacienti po pogovoru ponavadi odločijo za eno od zgoraj omenjenih metod, ki dajejo trajnejše rezultate,” razlaga.

Foto: Unsplash

Neboleč postopek, ki ne vpliva na plodnost

Prvo vprašanje, ki se ob tem poraja je, ali je poseg boleč. Toš odgovarja, da bolečine praktično ni, saj prej na kožo nanesejo kremo, ki jo anestezira, “tako da gre mogoče bolj za neprijeten občutek kot za bolečino,” pojasnjuje.

Za ta poseg, ki po besedah Toša “na noben način ne vpliva na plodnost, izboljša pa erekcijo”, se odločajo moški vseh starosti in poklicev, ter dodaja:

“Primeren pa je za tiste, ki si želijo večji penis v ohlapnem stanju, ki se ne bo skrčil ob stiku s hladno vodo ali stresom.”

Mesto aplikacije je odvisno od želenega učinka: botoks se vbrizga bodisi pod kožo bodisi v telo penisa. Vsa ostala polnila se vbrizgavajo v telo penisa.

Foto: Unsplash

Aplikacija drži od tri do šest mesecev

Podobno kot pri polnilih, ki jih ženske uporabljajo na obrazu, je tudi pri povečavi penisa z botoksom kirurga potrebno obiskati na vsakih nekaj mesecev. “Aplikacija drži od tri do šest mesecev, enako kot na obrazu in jo je potrebno ponavljati.”

Je pa ob tem opozoril, da so v članku v španskem časniku o Ronaldu napačno zapisali učinke in trajanje povečanja z botoksom: “V bistvu je opisana metoda povečanja s hialuronskimi polnili, ki dejansko lahko povečajo obseg tudi za 3 cm ter trajajo 18 do 24 mesecev. Pri botoksu pa je učinek podoben kopeli v topli vodi: mišice v penisu se sprostijo, vse skupaj se bolj ‘obesi’ in v ohlapnem stanju daje vtis povečanja,” je pojasnil.

Metode z botoksom se menda poslužuje tudi George Clooney. (Foto: Profimedia)

Ronaldo ni edini, kirurg omenja še Clooneyja

Novica, da se nogometni zvezdnik Manchester Uniteda poslužuje povečevanja s pomočjo botoksa, Toša ne preseneča, češ, da so tudi zvezdniki povsem navadni ljudje, ki “želijo biti všeč sebi in drugim”.

“Če je dejansko uporabil botoks, ni edini, saj se je pred časom pisalo da ga uporablja tudi George Clooney, sicer za izravnavanje gubic na mošnji.”

Je še pojasnil kirurg, ki ima za seboj več let izkušenj “penoplastike” brez večjih komplikacij, pravi, in je tudi član mednarodnega združenja za seksualno medicino.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close