Pozabite na kurkumo in matcho, naša nova obsesija je sivkin latte!

02. avgust 2023

Pozabite na kurkumo in matcho, naša nova obsesija je sivkin latte!

02. avgust 2023
Foto: Profimedia

Pozabite na kurkumo in matcho, naša nova obsesija je sivkin latte!

02. avgust 2023
Foto: Profimedia

Nov trend sivkinega napitka je pričela Taylor Swift s svojo skladbo Lavender Haze že lansko leto in od takrat pa sivko vse pogosteje uporabljajo tudi baristi.

Sivkin napitek, ki ga Taylor omenja v skladbi, je navdihnil tudi Starbucks, a bolj glede barve, saj sivke v resnici v njihovem napitku ni. Sivka, ki sicer deluje pomirjujoče in je zato odlična izbira za poletne ali jesenske večere, je sicer že nekaj časa aromatična sestavina v čajnih mešanicah, sladicah, limonadah in celo koktajlih. Glede na to, da je sivkin sirup relativno lahko pripraviti (podobno kot bezgov sirup) in da je sivka pogosto na domačih gredicah, smo pripravili štiri recepte za domači sivkin latte:

1. Veganska različica:

Prva različica je narejena z ovsenim mlekom in tako primerna za vegane. Potrebujete dva espressa, ter en deciliter ali malce več ovsenega mleka pomešanega s štirimi žlicami sivkinega sirupa ter jedilno barvo, ki ustvari vijoličasti odtenek. Ne, žal samo s sivko tako intenzivne vijoličaste barve ne boste mogli ustvariti.

@tilliero see you tonight bestie @taylorswift 🫶🏻 pregaming with this lavendar haze oat milk latte & im obsessed #taylorswift #oatmilk #latte #lavendarhaze ♬ Lavender Haze – Taylor Swift

2. Z dodatkom medu:

Sivkin sirup na hitro zmešajte v blenderju skupaj s sladko smetano tako, da bo tekstura še vedno nekoliko tekoča. Kozarec najprej napolnite z ledom, ga prelijte s sivkinim sirupom in medom, nato čez prelijte mleko po želji, dodajte dve merici espressa ter na koncu prelijte še s sivkino sladko smetano.

@lifewithtuyen make a honey lavender latte at home 🍯🥛partially inspired by all of the tour content 🫶 #lavenderhaze #homecafe #coffeetiktok ♬ Lavender Haze – Taylor Swift

3. Kremna poslastica

Kavo, ki spominja na vijoličast penast oblak, pripravite tako, da s penilcem mleka spenite ovseno mleko, vijoličasto jedilno barvo, sladko smetano, ekstraktom vanilje ter sivkinim sirupom. Čez prelijte espresso ter posujte s posušenimi sivkinimi cvetovi.

@jessica_furniss Lavender haze latte #lavenderhaze #latte ♬ Lavender Haze – Taylor Swift

4. Ledena osvežitev

Izberite prvo ali tretjo različico zgoraj in receptu dodajte še nekaj kock ledu. Me pa obožujemo različico ledene kave s sivko, ki je še nekoliko slajša. Mleku in kavi dodate še kepico ali dve sivkinega sladoleda ter okrasite s stepeno smetano s sivkinim sirupom.

@cosettecutie how to make espresso without an espresso machine + @taylorswift midnights inspired iced latte 🫶🏻🌙✨ #lavenderhaze #coffeetok #swifttok #lavender #lavenderlatte #icedcoffee #icedlatte #coffeehack #icedcoffeehack #espresso #mokapot #taylorswift #midnights #starbucks #starbucksdrinks #coffeeathome ♬ Lavender Haze – Taylor Swift

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close