Pozabite na ombré, to jesen se nosi sombré!

04. september 2022

Pozabite na ombré, to jesen se nosi sombré!

04. september 2022
Foto: Instagram

Gre za tehniko, s katero bodo vaši lasje vse leto obsijani s soncem.

Tehnika barvanja las ombré je vsem že dobro poznana – dramatičen učinek, ki ga dosežemo z dvema odtenkoma, običajno temnejšim na lasišču in svetlejšim na konicah las.

Odkar se je pred nekaj leti prikradel kot inovacija, je ombré postal ena najljubših tehnik barvanja, ki jo mnogi še vedno z veseljem nosijo, to sezono pa bi ga lahko dokončno izrinil t. i. “sombré”.

Foto: Instagram

S soncem obsijani lase celo leto

Gre za mehki ombré, ki lase posvetli vse od korenin pa do konic, vendar bolj postopoma. Znani frizer Nicky Lazou je za Merto pojasnil, da gre za tehniko barvanja, katere cilj je zelo postopoma posvetliti lase, tako da izgledajo naravno obsijan s soncem.

“Kot že ime pove, je sombré mehkejši kot ombré, vendar je bolj strateško nanesen kot balayage. Sombre je popoln videz za tiste, ki želijo svoj, s soncem obsijani poletni videz, nositi tudi v hladnejših mesecih. Le zapomnite si, da je manj več in čeprav lahko uporabite belilo, lahko dober rezultat z manj poškodbami las dosežete tudi z niansiranjem,”

je razložil in dodal, da tehniko sombré ne smemo zamenjevati z balayagom, saj je sombré specifičen za nanašanje svetlejših in temnejših odtenkov.

Foto: Instagram

Izbira izdelkov, ki ustvarijo sombré, je še posebej pomembna za vse tiste, ki si sicer las ne barvate – pomembno je upoštevati škodo, ki jo barva lahko povzroči lasem.

“Kot pri vsakem barvanju, poskrbite, da boste pred barvanjem resnično poskrbeli za zdravje svojih las. Po barvanju jih vsaj dva tedna ne izpostavljajte virom toplote,” svetuje Lazou. Čeprav je manj škodljiv od tradicionalnih pramenov, lahko sombré tudi poškoduje lase, še posebej, če niso zdravi, zato Lazou svetuje uporabo intenzivne maske za lase vsaj dva tedna pred barvanjem.

Foto: Instagram

Pozitivna plat sombré efekta je v tem, da ne zahteva veliko truda pri negi, učinek mešanja barv pa pomeni manj (dragih) odhodov v salon za popravljanje narastka. Prav zato smo prepričani, da bo ta tehnika barvanja mnogim postala najljubša prav zaradi svoje preprostosti.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close