“Pravi, da imam previsoke standarde”

20. marec 2022

“Pravi, da imam previsoke standarde”

20. marec 2022
Foto: Pexels

Imate previsoke standarde, ali le veste česa si želite? Predstavljamo šest vprašanj, kako ugotoviti, če so vaši standardi previsoki.

Mnoge ženske, ki vedo, kaj potrebujejo od partnerja, so označene za zahtevne. A, če si želimo uspešne zveze, je pomembno, da vemo, kaj potrebujemo in kaj nam v zvezi ne ustreza.

Uporabnica Starševskega čveka se je obrnila na forum s svojo prigodo in vprašanjem, če ima res previsoke standarde. “V petek sem imela zmenek, ki sem se ga res veselila. Povezali so naju prijatelji, češ, da res sodiva skupaj. No in sva se dogovorila. Povabil me je v eno res prestižno ljubljansko restavracijo in uredila sem se temu primerno,” je začela in razložila, da med njima tekom zmenka ni bilo močne kemije.

“Dokler me ni vprašal, kaj iščem pri moškem. Vedno sem vedela, kakšen bi moral biti moj moški, zato mi ni bilo težko odgovoriti. Evo, iščem stabilnega, prijaznega, nesebičnega, zaposlenega in športnega moškega, ki ne živi več pri svojih starših. Tip me pogleda, nekajkrat premeri in mi pribije, da za tako visoke standarde bi pa morala biti res super huda bejba.” Avtorica je po tej izjavi iz zmenka odkorakala, a sedaj jo prijatelji obtožujejo, da nima manir.

Smiselna pričakovanja

Mnogi so bili na avtoričini strani, da ne pričakuje nič nerealističnega, “Mislim, da je naštela kar realna pričakovanja vsake normalne ženske. No, ene res športa ne marajo, vse ostalo pa … ni lih znanstvena fantastika, sori,” je napisala ena izmed uporabnic.

Foto:Pexels

“Če mu je stabilnost, prijaznost, nesebičnost, da je zaposlen in športen, ki ne živi več pri svojih starših, že previsok standard, potem si je čisto zaslužil tvojo reakcijo,” je dodala druga.

Vendar, ko smo že nekaj časa samski, se težko izognemo dvomom in vprašanju, če imamo morda res previsoke standarde.

So vaši standardi previsoki?

Če še vedno niste prepričani, ali bi morali znižati standarde, vam lahko pri tem pomaga nekaj vprašanj:

  • So vaše zahteve fizične ali čustvene? Vprašajte se, kaj iščete pri partnerju. Vsi imamo fizične preference, a če vas nekdo vpraša, kakšnega partnerja si želite, kakšen je vaš odgovor? Prijazen, deloven, čustven, samostojen? Ali se vaši standardi nanašajo na fizični izgled? Če odgovorite, da si želite mišičastega, visokega, rjavolasega partnerja, potem je morda čas za premislek o vaših željah.
  • Kako dolg je vaš seznam zahtev? Vsi imamo “must-haves” razmerja, kar pomeni, da so neke lastnosti, ki jih naš partner preprosto mora imeti. Če si želite, da vaš partner z vami hodi v hribe ali potovanja in ima podobne interese, je to povsem smiselno. A če je vaš seznam, kaj sme in kaj ne, zelo dolg, potem premislite, česa si res želite.
  • Imate tip? Če imate tip človeka, ki ga iščete, potem se po vsej verjetnosti na to tako osredotočate, da ljudem, ki odstopajo, sploh ne date možnosti. Če pa ne iščete nekega določenega tipa človeka in so vaše roke odprte za vse vrste ljudi, potem so vaši standardi popolnoma na mestu.
Foto: Pexels
  • Iščete osebo, s katero se boste poročili? Ste oseba, ki takoj prekliče drugi zmenek, če ne vidi prihodnosti z drugo osebo? Seveda je prihodnost pomembna, a če se preveč osredotočate na prihodnost, pozabite biti pozorni na sedanjost. Če ne iščete bodočega soproga, ampak le nekoga, ki vas bo v tem trenutku osrečil, potem so vaši standardi na mestu.
  • Dajete ljudem drugo priložnost? Včasih se zgodi, da smo na prvem zmenku tako nervozni, da stvari preprosto ne gredo po maslu. Date človeku še eno možnost, ali preprosto ne greste na drugi zmenek, če ni bilo popolno? Včasih iskra potrebuje več časa, da se razvije in če vi to razumete, potem ste na pravi poti.
  • Ste bili v preteklih razmerjih srečni? Odličen način, da izveste, če so vaši standardi previsoki, je, da pogledate svoja pretekla razmerja. Ste imeli zdrava razmerja, v katerih sta bila drug drugemu dovolj? Ali še niste bili v razmerju? Če so vaša pričakovanja previsoka, potem po vsej verjetnosti še niste našli partnerja. Če pa ste v srečnih zvezah že bili, to le pomeni, da še niste našli svoje osebe!

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close