Pravilo 60/180 za lepe in zdrave lase

16. april 2022

Pravilo 60/180 za lepe in zdrave lase

16. april 2022
Foto: Pexels

Frizerji vedo, kaj je glavna skrivnost nege las, ki ima velik vpliv na zdravje las in lasišča. Pa veste, koliko časa naj pustimo delovati izdelke za nego?

Si moramo lase prati vsak dan ali redkeje? Je bolje da jih sušimo s sušilcem ali naravno? Ko si umivamo lase, obstaja veliko napak, ki jih lahko zagrešimo. A najpomembnejša stvar je v resnici čas delovanja šampona.

Dolgo smo mislili, da je dovolj, da šampon na kratko vmasiramo v lase, ga speremo in pustimo, da balzam deluje veliko dlje. A pravzaprav tudi šampon potrebuje nekaj časa, da razvije svoj optimalni učinek. To pa še posebej velja za obnovitvene in vlažilne šampone za zelo suhe lase.

Pravilo 60/180: koliko časa pustimo šampon delovati

Šampon mora delovati od ene do treh minut oz. od 60 do 180 sekund, odvisno od stanja vaših las, pravi frizer Gabriel Llano. “Daljši in bolj kot so poškodovani lasje, dlje mora šampon delovati,” razlaga strokovnjak.

To pride v poštev, če imate barvane, zelo dolge lase, ki jih dnevno urejate z izdelki za oblikovanje. Šampon pustite delovati tri minute, da bodo lasje resnično čisti, ter da bodo absorbirali vsa hranila. Če pa imate krajše lase, ki jih ne izpostavljate pretiranemu stresu ali toploti, potem je 60 sekund povsem dovolj.

Foto: Pexels

Ustrezen nanos

Pomemben pa je tudi pravilen nanos šampona: vedno morate pričeti na lasišču in nato počasi in previdno razporediti preostanek po konicah. Tako boste z las odstranili vse ostanke izdelkov za oblikovanje.

Še en nasvet Gabriela Llana pa je tudi masaža. Če med šamponiranjem z masažo stimuliramo lasišče, bodo lasje in koža izdelek veliko bolje vpili, kar izboljša končni rezultat. Vaši lasje bodo resnično čisti, ostali pa bodo tudi dlje sveži in močni.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close