Turisti v Dubrovniku vztrajno kršijo ta odlok, grozijo jim visoke kazni

18. julij 2022

Turisti v Dubrovniku vztrajno kršijo ta odlok, grozijo jim visoke kazni

18. julij 2022
Foto: Pixsell

Kot kaže ljudje (predvsem tuji turisti) ne jemljejo resno predpisov, ki prepovedujejo nošenje kopalk in kazanje gole kože v starem delu Dubrovnika.

Fotografi so pred dnevi ponovno ujeli veliko turistov, ki se po Dubrovniku sprehajajo v kopalkah in kažejo preveč kože, s čimer kršijo odlok, ki so ga v Dubrovniku sprejeli pred šestimi leti.

Ta narekuje, da se z denarno kaznijo kaznuje vse neprimerno oblečene turiste na javnih površinah v zgodovinskem središču Dubrovnika.

Denarna kazen znaša 1.000 kun (133 evrov), kršilci pa bodo lahko kazen plačali tudi na kraju dogodka, v tem primeru 500 kun (66,5 evra).

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Pixsell

Na to jih opozarjajo celo table

Odlok so leta 2016 sprejeli po tem, ko so imeli več slabih izkušenj s posamezniki, ki so se z minimalističnimi kopalkami sprehajali v starem mestnem jedru. Zato so se odločili, da bodo prepovedali gibanje v zgodovinskem delu mesta brez oblek, delov oblek ali v kopalkah.

Odtlej so po starem delu tega priljubljenega hrvaškega mesta nameščene tudi table z obvestili o prepovedanem vstopu v sakralne objekte v neprimernih oblačilih.

Podobne kazni imajo tudi drugi hrvaški turistični kraji, kot so Vrbnik na otoku Krku, Novalja na otoku Pagu in Podgora pri Makarski.

Lani so enako prepoved uvedli tudi v naši Izoli.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close