Preizkusite najljubši trening Jennifer Aniston!

05. oktober 2022

Preizkusite najljubši trening Jennifer Aniston!

05. oktober 2022
Foto: Instagram

Znana igralka serije Prijatelji je opisala svojo najljubšo obliko treninga, ki vključuje tri različne kardio vaje.

Večina zvezd, ki so videti fantastično, ima nekoliko nore vadbene in prehranjevalne navade. Vemo, da jim ni treba skrbeti za zdravo kuhanje, saj jim hrano pripravljajo drugi, pri gibanju pa se morajo vseeno malo potruditi.

Poleg nenavadnih vaj, ki jih izvajajo s svojimi osebnimi trenerji, imajo nekatere zvezde načrt vadbe, ki se ga dejansko lahko držimo tudi sami. Ena izmed njih je Jennifer Aniston, ki ima pri svojih 53 letih odlično postavo. Aniston je znana po tem, da ne sledi slepo trendom, ampak ima svoj slog, in zdi se, da je tako tudi pri telovadbi.

Igralka je razkrila svoj trening 15-15-15, ki ga potrjujejo tudi strokovnjaki.

Kaj je trening 15-15-15?

Jennifer se je lani poškodovala, pred nekaj meseci pa je za revijo InStyle povedala, da dolgo časa ni smela telovaditi, kar je težko prenašala, saj se rada giba. Njena izbira vadbe je postal pilates, a komaj je čakala, da se, kot pravi, “spet začne potiti v fitnesu”. Zdaj se je vrnila k svoji najljubši vadbi, imenovani 15-15-15. Gre za kombinacijo vaj: 15 minut kolesarjenja, 15 minut eliptičnega trenažerja in 15 minut teka.

Foto: Instagram

Jennifer dodaja, da njeno telo potrebuje dnevno gibanje in da je ta 45-minutna kardio vadba njena najljubša. Ta vrsta kardio vadbe je povsem izvedljiva in ne zahteva prisotnosti osebnega trenerja. Izvajamo jo lahko v katerem koli fitnes centru, če investiramo v eliptični trenažer in imamo kolo, pa jo zlahka izvajamo tudi doma

Strokovnjaki dodajajo, da lahko vadbo na napravi popolnoma izločimo in jo nadomestimo s plavanjem, tekom v naravi, skakanjem ali preskakovanjem vrvi. Pomembno je le kombinirati tri kardio vaje po 15 minut.

Kaj pravijo strokovnjaki o treningu 15-15-15?

Tovrstna vadba ustreza priporočilu strokovnjakov, da imamo vsaj 150 minut aerobne aktivnosti na teden, poroča Health.

Fitnes trener in ustanovitelj SoHo Strength Lab, Albert Matheny pojasnjuje: “Zamisel o treh različnih modalitetah in dejstvo, da izmenjujete vaje, je odlična. Zagotovo je manj zastrašujoče mehansko, saj ne delate samo istega giba na enaki intenzivnosti.”

Foto: Unsplash

Pojasnjuje tudi, kako obstaja velika verjetnost, da bomo pri dolgotrajnem izvajanju iste vaje razvili poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov. Ko naredimo trening bolj pester, je manj možnosti za poškodbe, pa tudi, da se bomo dolgočasili.

Vendar Matheny meni, da tovrstna vadba ne sme biti edina vadba, ki jo izvajamo. Kot je povedala tudi Jennifer sama, da v svojo rutino rada vključuje vaje z utežmi, Matheny to prakso podpira in dodaja, da bi morali vsi kardio treningu dodati vaje za moč.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close