Preizkusite nove BIAB nohte

01. september 2022

Preizkusite nove BIAB nohte

01. september 2022
Foto: Lucas Ottone / Stocksy United

BIAB manikira je nov trend, ki je odličen, če želite ohraniti svoje nohte zdrave.

Ne glede na to, kako radi imamo manikiro, urejene in lepo nalakirane nohte, vemo, da ni varnega načina izvajanja manikire, ki ne bo poškodoval naših nohtov. Ne glede na tehniko in strokovnost.

Nekatere oblike manikire so sicer varnejše od drugih, zdaj pa obstaja nova metoda, imenovana BIAB manikira, ki se je trenutno izkazala za najboljšo možnost.

Kaj je BIAB manikira?

BIAB je okrajšava za “builder in a bottle”, torej gradilni gel za nohte. Z gradilnim gelom lahko ustvarimo nohte enakega videza, trdote in trdnosti kot akrilni, gelirani ali SNS nohti (znana tudi kot “dip powder manikira”), ne da bi poškodovali naravni noht pod njim.

Foto: Instagram

Čeprav je BIAB gel izdelek, se pod LED lučko strdi bolj kot navaden gel in je zato bolj obstojen. Ta tehnika je odlična za vse, ki imajo slabo navado grizenja nohtov, saj BIAB zagotavlja odporno pregrado, ki preprečuje nezavedno grizenje.

Kako se dela BIAB manikira?

BIAB manikiro lahko naredimo na več različnih načinov. Če že imate dolge nohte, a so precej lomljivi, se pod gel nanese BIAB, da bo vaša manikira čim dlje obstojna.

@thehotblendofficial Nails for Jasmine at THB✨#buildergel #biab #gelnails #nailart ♬ Darling – Trees and Lucy

BIAB lahko uporabimo tudi za popravilo enega zlomljenega nohta s podaljševanjem. Odlična stvar pri tem gradilnem gelu je, da lahko tudi zapolni obstoječo manikiro. To pomeni, da BIAB nohtov ni treba namakati, da bi spremenili barvo gela za nohte.

Namesto namakanja nohtov v acetonu ali brušenja lahko na spodnjo stran dodamo BIAB gel in tako preoblikujemo obstoječo obliko nohta. Ta postopek ne le prihrani čas, ampak tudi zaščiti vaše nohte pred poškodbami. Naslednjič, ko greste k svoji kozmetičarki, povprašajte po metodi BIAB!

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close