Prekršite najpomembnejše modno pravilo in boste videti odlično

Ko na videz nezdružljivo postane nova modna zapoved. Brez strahu kombinirajte barve, vzorce in materiale! Naši modni nasveti vam bodo pomagali do stilske drznosti.

Čeprav se določeni modni stilisti zaklinjajo, da nekaterih ‘zakonov’ nikoli ne bi smele kršiti, ko gre za kombinatoriko oblačil, v zraku vedno obvisi tisti značilni in rahlo uporniški ‘Ampak…’ Včasih je bilo recimo prepovedano nositi rdečo barvo z rožnato, zdaj pa so pod vprašajem vzorci.

Kombiniranje različnih vzorcev je na prvi pogled res zahtevna veščina, toda, ali ste vedele, da vzorci naravnost hrepenijo po tem, da bi se spajali med seboj? Same lahko opazite, da je dandanes v modi dovoljeno mešanje skoraj vsega, ne glede na to, ali gre za dan ali večer. Da pa vseeno ne bi bile videti, kot da nastopate v cirkusu, je  treba upoštevati določena pravila. Tu so naši nasveti, da boste videti fenomenalno.

# Kombiniranje materialov

Na modni pisti je kombinacija črtastih usnjenih hlač skupaj s prozorno majico cvetličnega vzorca videti dobro, v resničnosti pa ne, sploh, če niste videti kot manekenka. Zato med seboj kombinirajte enake ali vsaj zelo podobne materiale.

# Barva ljubi barvo

Kombinacija barv je prva stvar, ki jo usklajate med sabo, ko mešate različne vzorce. Če se dve ali tri barve lepo skladajo med sabo, bodo verjetno tudi vzorci šli čisto lepo skupaj.

# Nevtraliziranje

Celotno kombinacijo vzorcev je treba neuvralizirati. Morda ste zdaj najprej pomislile na nevtralne barve, kot so črna, bela ali bež, toda pri kombiniranju vzorcev outfit v resnici nevtraliziramo s črno-belimi črtami ali pikčastim vzorcem. Če pa se vseeno ne počutite udobno v taki kombinaciji vzorcev, seveda le posežite po oblačilih v nevtralnih barvah!

# Ne pozabite na modne dodatke

Štola iz umetnega krzna, Comma

modni škornji Mango

Prav ti namreč uskladijo vašo modno podobo v celoto.

 

D. S.

Foto: Instagram, Fashion.hr, Pinterest

New Report

Close