Premožna lepotica spolno zlorabila sina

23. oktober 2021

Premožna lepotica spolno zlorabila sina

23. oktober 2021
Avtor: Youtube

“Veš, zagotovo lahko pozdravim sinovo homoseksualnost. Le v posteljo ga moram dobit,” je Barbara povedala svakinji.

Premožna gospa Barbara Daly Baekeland je želela sinovo homoseksualnost “pozdraviti” tako, da bi se podala z njim pod rjuhe.

Leta 1940 je Barbara imela vse. Bila je poročena z Brooksom Beakelandom. Njegov dedek je bil zelo znan ter premožen znanstvenik, ki je med drugim izumil bakelit plastiko (sintetična plastika, ki se zlahka oblikuje). Življenje ji je kazalo izjemno dobro, v New Yorku je bila celo oklicana za eno od desetih najlepših žensk, bila je tudi model vplivnih revij kot je denimo Vogue.

Njena preteklost

Pri desetih letih je njen oče storil samomor. Zaklenil se je v garažo in se zadušil z ogljikovim monoksidom. Barbara je bila tista, ki ga je našla. Ostali sta sami z mamo, vendar je imela tudi njena mama težave s psihičnim zdravjem, saj je pred porodom doživela živčni zlom.

Avtor: Instagram

Prevaral jo je s sinovo sošolko

Ko je bil Barbarin sin Tony star 21 let, je starše presenetil z novico, da je gej. Njegov oče tega nikoli ni sprejel, prav tako je ženo varal s Tonyjevo sošolko. Zaradi ženinega nepredvidljivega vedenja – bila je znana po svoji nestabilni osebnosti, izbruhi nesramnosti in napadi hude depresije – se je večkrat hotel ločiti od nje.

Ko sta končno končala svoj zakon, je Barbara zanikala sinovo spolno usmerjenost. Nemudoma je začela z misijo, kako ga “popraviti”. Sprva je k njemu pošiljala prostitutke, a ker to ni delovalo, ga je domnevno posilila, saj je mislila, da bo na ta način spremenil svojo spolno usmerjenost.

Avtor: Instagram

Barbara je bila v nevarnosti

Tony je zaradi zlorab pokazal znake paranoje in shizofrenije. Oče mu zdravljenja ni dovolil, saj je bilo za takratno premožno, čeprav uničeno družino, to neugledno in nemoralno. Tonyju se je začelo mešati, mamo je napadel z nožem. Uspelo se ji je izmuzniti, vendar ni glede napada storila nič.

Psihiatri so jo opozarjali, da obstaja velika možnost, da jo bo sin ubil, vendar se z opozorilnimi besedami ni strinjala. Nekaj tednov kasneje, leta 1972, jo je zabodel v srce. Tako je umrla.

Zaradi vplivnega družinskega statusa je bil Tony leta 1980 ponovno na prostosti. Preselil se je k babici, tudi njo je zabodel, vendar je na srečo preživela. Tony je na dan zaslišanja storil samomor.

Po tej neverjetni zgodbi so posneli tudi film Savage Grace, v katerem igrajo Julianne Moore, Stephen Dillane, Eddie Redmayne in Hugh Dancy.

Avtor: Profimedia

Avtor
Piše

T. Š.

Style. Več novic

New Report

Close