Prepričane smo, da je TO sveti gral za nego kože po 50. letu!

09. oktober 2020

Prepričane smo, da je TO sveti gral za nego kože po 50. letu!

09. oktober 2020

Obstaja veliko izdelkov, katerih cilj je zmanjšanje znakov staranja!

Misli vam bodo takoj ušle na serume, dnevne in nočne kreme ter maske. Eden izmed ključnih izdelkov v boju proti gubam je hidratantno olje, saj poleg znakov staranja sočasno zelo učinkovito neguje suho kožo na obrazu.

Z leti se vlažnost kože zmanjšuje, kar lahko pripelje do dehidracije, zaradi česar so gubice še bolj opazne. Olja za obraz pa poleg vlaženja kože nudijo tudi močno antioksidativno moč. Zaradi njihovih sestavin lažje in globlje prodirajo v površinski sloj in tako preprečujejo hidratacijo.

Ta suha olja, za razliko od tradicionalnih rastlinskih olj ne puščajo mastnega videza, ampak se takoj vpijejo. Vendar to ne pomeni, da so primerna za vse tipe kože.

Idealna izbira za suho in zrelo kožo je kokosovo olje ali avokadovo olje, medtem ko za mastno kožo strokovnjaki priporočajo olja lažjih tekstur, kot na primer jojobe ali olje čajevca.

Za opazne rezultate se priporoča uporaba olja enkrat dnevno, najbolje zvečer – kot zadnji korak rutine za nego kože.

Pred uporabo kapljice olja segrejte med dlanmi, nato pa ga narahlo nanesite na obraz. Čas, ki je potreben, da telo proizvede nov kolagen in elastično tkivo je približno tri mesece. Če vidite trenutne rezultate, to ni zaradi novega kolagena, ampak zaradi vlažilnih učinkov izdelka, saj ko je koža navlažena, se videz drobnih linij in gubic izboljšuje.

Vsebnost dragocenih hranljivih sestavin je mnogo večja v oljih za obraz, kot v kremah, zaradi česa uporaba olja prinaša bolj učinkovite rezultate. Kar pa seveda ne pomeni, da je uporaba kreme za vlaženje nepotrebna.

Idealno bi bilo, če bi v kombinaciji uporabljali oba izdelka.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close