Preprost recept za gostejše obrvi in trepalnice!

20. marec 2017

Za obrvi, ki so se zredčile in za trepalnice, ki so se stanjšale, obstaja poceni rešitev iz narave!

Se spomnite, kako so vam mame, tete in starejše družinske prijateljice svetovale, da si ne začnite puliti in tanjšati obrvi, ker težko zrastejo nazaj, če sploh – s tem jih samo zredčimo, obrvi pa se redčijo že tako ali tako same po sebi, s staranjem. Primerjajte 20-letnico in ženski v starosti 40 ter 60 let in lahko boste opazili veliko razliko predvsem v gostoti obrvi, trepalnic in las.

Tudi, če ste že prišle do tiste faze, ko so se vaše obrvi zaradi nepremišljenega puljenja in starosti zredčile ter izgubile svoj lok in obliko, trepalnice pa zredčile in stanjšale, še vedno obstaja rešitev zanje in to iz narave.

Popolno oblikovane in goste obrvi so zadnja leta spet v trendu, saj izžarevajo mladost in pravo energijo. Cara Delevingne (na fotografiji zgoraj) je resda simpatična mladenka, toda nikoli se ne bi prebila na vrh najbolje plačanih manekenk, če ne bi med modeli izstopala zaradi svojih izrazitih, zelo gostih obrvi.

Nič čudnega, da je lepotna industrija hitro pograbila trend in kozmetični saloni sedaj na veliko ponujajo tetoviranje in včrtavanje obrvi (tudi po sedaj zelo trendovski japonski metodi), če pa nimate dovolj denarja za take tretmaje ali vam ga je škoda, se boste navdušile tudi nad našim receptom. Recept deluje tako na obrvi kot trepalnice.

Njegova osnova je ricinusovo olje; da mešanica še okrepi svoj negovalni učinek in pospeši hitrejšo rast obrvi ter trepalnic, pa se mu doda še olje repinca (tega ponekod pri nas poznamo tudi pod imenom ‘čičkovo’ olje in mimogrede, okrepi tudi lase), priporoča pa se, da dodate še pantenol in posebno ajurvedsko olje brahmi, ki ga najdete v specializiranih prodajalnah z eko izdelki in zdravo prehrano, ali še kakšno blagodejno sestavino, ki neguje dlake.

Vzemite staro maskaro, v kateri ni več tuša in jo dobro izperite, nato pa vanjo s pomočjo debelejše injekcije vbrizgajte mešanico prej omenjenih negovalnih sestavin, ki ste jih pred tem zmešali v keramični posodi. Vsak večer pred spanjem s pomočjo maskare nanesite to krepčilno zmes na obrvi in trepalnice in kmalu boste opazile razliko. Omenjena olja so bogato hranljiva in zaradi natančnosti krtačke dosežejo vsa mesta, kjer želimo okrepiti rast dlak. Tudi pantenol dokazano deluje na obnovo obrvi.

Menimo, da lahko tudi moški brez škode uporabijo ta recept, recimo na delih lasišča, kjer jim izpadajo lasje, saj je dlaka – dlaka, pa naj gre za obrv, trepalnico ali las. Biti morate samo dovolj vztrajni in počakati dober mesec ali dva na prve rezultate. Domači recept, ki smo vam ga predstavili, je obenem cenovno mnogo ugodnejši od industrijskih lepotnih izdelkov, ki obljubljajo ponovno zgostitev obrvi in trepalnic.

 

Foto: Fashion Avenue News Magazine, Huffington Post, YouTube, Just Mands, Wikihow, Bigstock Photo

New Report

Close