Preprost recept za slastno presenečenje ob dnevu žena

07. marec 2023

Preprost recept za slastno presenečenje ob dnevu žena

07. marec 2023
Foto: Pexels

Dan žena je pravi čas, da ženske v svojem življenju razvajate in jim morda tudi kaj spečete. Za vas smo našli popoln recept za okusno torto.

Običajno se ženske, ki so nam pomembne, za dan žena obdari z rožico ali kakšno malenkostjo. Letos pa je morda čas, da malce spremenite tradicijo in svoji dragi ali mami, spečete okusno torto. Za vas smo poiskali odličen recept za klasično “red velvet” torto, tako imenovano torto rdeči žamet, z rdečim biskvitom in kremnim maslenim polnilom in premazom.

Ta rdeča žametna torta je kraljica vseh slojnih tort. To je sladka kombinacija pinjenca in vanilije z malo kakava za dobro mero. Je visoka, dramatična in popolnoma prekrita s svilnato glazuro iz kremnega sira. To je naša najljubša rdeča žametna torta.

Foto: Profimedia

Sestavine

  • 360 g moke za torte,
  • 1 čajna žlička sode bikarbone,
  • 10 g nesladkanega naravnega kakava v prahu,
  • 1/2 čajne žličke soli,
  • 115 g masla, zmehčanega na sobni temperaturi,
  • 400 g sladkorja,
  • 240 ml repičnega ali rastlinskega olja,
  • 4 velika jajca sobne temperature in ločena,
  • 1 žlica čistega vanilijevega ekstrakta,
  • 1 čajna žlička destiliranega belega kisa,
  • tekoča ali gel rdeča jedilna barva,
  • 240 ml pinjenca pri sobni temperaturi.

Glazura iz kremnega sira

  • 450 g polnomastnega kremnega sira, zmehčanega na sobni temperaturi,
  • 170 g masla, zmehčanega na sobni temperaturi,
  • 500 g sladkorja v prahu,
  • 1 in 1/2 čajne žličke čistega vanilijevega ekstrakta,
  • ščepec soli, po okusu.
Foto: Unsplash

Navodila

  1. Pečico segrejte na 180°C. Namastite dva pekača za torte velikosti 22 cm, obložite s papirjem za peko, nato še namastite papir. Papir pomaga, da se pecivo lepše sprosti iz pekačev.
  2. V veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, kakav v prahu in sol. Postavite na stran.
  3. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, stepajte maslo in sladkor skupaj na srednji do visoki hitrosti, dokler se ne združita, približno 1 minuto. Po potrebi z gumijasto lopatico postrgajte po straneh in po dnu posode. Dodajte olje, rumenjake, vanilijev ekstrakt in kis ter stepajte pri visoki moči 2 minuti. (Beljaki naj bodo na strani).
  4. Z mešalnikom na nizki hitrosti dodajte suhe sestavine v 2-3 odmerkih izmenično s pinjencem. Vmešajte želeno količino barvila za živila, dokler se ne združi. Običajno je to 1-2 čajni žlički gel jedilne barve.
  5. Na visoki hitrosti stepajte 4 beljake, dokler ne nastane puhast sneg, približno 3 minute. Nežno vmešajte v testo za torto. Testo mora biti svilnato in rahlo gosto.
  6. Testo razdelite med pekača za torte. Pecite 30–32 minut oz. dokler vrhovi torte ne odskočijo nazaj, ko se jih nežno dotaknete ali zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist. Če pecivo potrebuje malo dlje, pecite dlje. Vendar pazite, da ne prepečete preveč, saj se lahko pecivo izsuši.
  7. Torti nato vzemite iz pečice in popolnoma ohladite v pekačih, postavljenih na rešetko. Torti morata biti pred glazuro in sestavljanjem popolnoma ohlajeni.
Foto: Profimedia

Pripravite glazuro:

  1. V veliki skledi z ročnim ali samostoječim mešalnikom, opremljenim z metlico, stepajte kremni sir in maslo skupaj na srednji do visoki hitrosti, dokler ne postane gladko, približno 2 minuti.
  2. Dodajte slaščičarski sladkor, vanilijev ekstrakt in ščepec soli. Stepajte na nizki hitrosti 30 sekund, nato povečajte na visoko hitrost in stepajte 3 minute, dokler ni zmes popolnoma združena in kremasta.
  3. Če je glazura preredka, dodajte več sladkorja v prahu, ali dodaten ščepec soli, če je glazura presladka. Glazura mora biti mehka, vendar ne tekoča.
Foto: Pexels

Sestavite torto:

  1. Z velikim nazobčanim nožem z vrhov torte odrežite tanko plast, da ustvarite ravno površino. Odrezano testo lahko nadrobite po končani torti. Na stojalo za torto ali servirni krožnik položite 1 plast torte. Enakomerno pokrijte vrh z glazuro.
  2. Prekrijte z drugo plastjo in razporedite preostalo glazuro po vrhu in ob straneh. Glazuro premažite z lopatico za glazuro in namiznim strgalom.
  3. Torto pred rezanjem hladite vsaj 30-60 minut. To pomaga, da bo med rezanjem obdržala obliko. Ostanke torte tesno pokrijte in shranite v hladilniku do največ 5 dni.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close