Preprost trik, kako se rešiti impulzivnih nakupov in prihraniti denar

30. maj 2022

Preprost trik, kako se rešiti impulzivnih nakupov in prihraniti denar

30. maj 2022
Foto: IMAXtree

Trik gotovo že poznate, a ga morda nikoli niste zares upoštevali.

Morda se že dlje časa trudite kupovati trajnostno in bolj premišljeno, a včasih se še vedno prepustite impulzivnim nakupom, ki takoj načnejo vaš proračun.

Težava je v tem, da so impulzivni nakupi ponavadi neposrečeni, zgodijo pa se predvsem zaradi popustov, ali nakupovanja iz dolgočasja.

Takšni kosi se na dolgi rok ne izkažejo za pametni nakup, zato je smiselno ozavestiti pravilo nakupovanja, ki vas bo odvrnilo od impulzivnih nakupov in vam pomagalo pri varčevanju.

Pravilo je enostavno in ga verjetno že poznate, a ga nikoli niste zares ozavestili: ko vidite nekaj, kar si želite, počakajte 30 dni, preden to kupite.

Foto: IMAXtree

Stopnja višje: denar dajte na kupček za prihranke

Če si boste po 30 dneh kos še vedno želeli za svojega, si ga le privoščite, če pa boste nanj pozabili, ali ugotovili, da ga ne potrebujete, je odgovor na dlani.

Tovrstno pravilo vam bo pomagalo biti bolj potrpežljivi in preračunljivi glede svojega denarja.

Lahko pa greste še eno stopnjo višje in znesek, ki bi ga namenili za impulzivni nakup novega kosa, najprej dajte na stran. Če se boste po 30 dneh odločili za nakup, ga porabite, sicer pa ga pretvorite v prihranke. Tako boste spremenili svoje potrošniške in varčevalne navade.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close