Pri 22-ih je fantje še vedno ne zanimajo

12. maj 2021

Pri 22-ih je fantje še vedno ne zanimajo

12. maj 2021

Nekateri potrebujejo več časa, da razvijajo zanimanje za ljubezen in partnerstvo. Kakšni so razlogi za to?

Zaskrbljeno 22-letno dekle se je obrnilo na Starševski čvek za pomoč, saj misli, da je z njo nekaj narobe. »Imam 22 let. To naj bi bila leta, ko je človek nekako že na tretjini odraščanja, kjer že imaš toliko izkušenj, da si lahko samostojen. Zase bi rekla, da sem zmožna materialno se preskrbet, kar se tiče skrbi kot so končati fakulteto, plačati položnico, zaslužiti denar in vse kar spada v to perspektivo. Problem, kot je vedno bilo in bo v nadalje, je v moji notranjosti, najbrž tudi v glavi,« je napisala mladenka.

Največje težave ima punca pri sklepanju prijateljstev (ali česa več) s pripadniki nasprotnega spola. V nadaljevanju opiše nekaj izkušenj s fanti, ki so vedno želeli nekaj od nje, ali pa so se situacije primitivno izjalovile. Pravi, da je bolj zaprtega tipa in gre raje po korakih.

»Kaj je narobe z mano, da pač ne morem sklepati prijateljstev s tipi? Tudi če se mi posreči na začetku, preide to poznanstvo v nesramno perverzno zafrkancijo na moj račun, kar pa mi ni všeč. Fora je, da se zaradi takšnih izkušenj nobenemu tipu nisem pustila, da bi prišel do te meje, da bi imela spolni odnos. V ozadju so še drugi dejavniki, kot je, da sem bila mimoidoča oseba za neko srečanje v času, ko gospodiči tipi niso imeli nobene druge družbe,« je še povedala uporabnica. Za konec pa še doda, da je v resnici raje same in po spolnosti in bližini sploh ne čuti potrebe.

V ljubezen se ne sili

Kar nekaj uporabnikov jo je potolažilo, da z njo ni nič narobe. A vendar, morda nase sama vleče nerodne izkušnje z moškimi: »Nič ne gre na silo avtorica, če ti pač ni. Se mi pa vseeno zdi, da te je prav strah moških, ki bi kaj imeli s tabo. To vseeno probaj ugotoviti kje je razlog. Ker pri 30 se ti lahko vseeno zgodi, da boš še vedno imela iste težave. Ali res ne najdeš pravega iz opisov se vidi. Ali pa se tudi najde kakšen ki bi lahko bil pa tebe zagrabi neki strah in mu ne pustiš blizu priti. Zakaj se ti to dogaja ti ne bi vedela povedati. Sama si razpucaj zakaj je tako, da se ti zaradi takih strahov ne bo to vleklo v nedogled. Te pa ne obsojam zaradi tega. Je pa vseeno to dobro vedeti razloge glede tega. Ker si vidim res preveč plaha. Saj če se nekdo takole pogovarja s tabo mu je treba postaviti mejo do kje gre lahko in preko česa ne. Ampak to pomojem zaradi strahov ker si veze ne želiš vlečeš nase takšne zato da se ti potem potrdi da tipi so takšni ne ok in si ga itak ne želiš imeti. Razmišljam samo. Ker kar mislimo to smo oz. to pritegnemo v svoje življenje.«

Avtorica je za svoje (ne)izkušnje krivila svojo sramežljivost. A po opisu vseh svoji poskusov, ne zveni, kot da problem tiči tam. »Če hodiš na javne plese, zagotovo nisi sramežljiva, pa tudi z nekimi naključnimi moški se srečaš in komuniciraš brez težav. Tvoja težava je le pri napačnih izbirah, da greš ven s čudaki, ki nimajo takta, prefinjenosti ali dovtipa in so prostaški. /…/ Namreč ti “moški”, ki jih ti opisuješ, so sami kreteni, ki jim razumevanje žensk nese največ do likov iz pornografske industrije. Boljše je začeti zvezo z nekom, ki ga nekaj časa poznaš in sta v dobrih prijateljskih odnosih, namesto da greš ven in poskušaš srečo s takšnimi “naključnimi padalci”, ki iščejo seks.

Ljubezen ni tekma

Pri 22-ih je časa in izbire na pretek. Z leti se naše potrebe in želje spreminjajo, starejši kot smo, manj smo površinski. Če smo skozi svoja 20-ta samski, imamo več možnosti, da se naš okus in želje razvijejo brez vpliva drugih. Ko smo starejši nam nista več tako pomembna izgled in popolna postava, ampak prijaznost, toplina in varnost. Pri ljubezni se ne gre za to kdo zasluži več, kdo bolje zgleda in kdo ima najboljši avto. Če vprašate svoje stare starše, zakaj se imajo radi, bodo izpostavili enake vrednote in osebne lastnosti partnerja.

Preden stopite v zvezo je pomembno, da najprej poskrbite zase. Ključno je, da se počutite dobro v svoji koži in ste odprti za spoznavanje novih ljudi. Udejstvujte se v različnih stvareh, ki vas zanimajo in morda ravno tam spoznate svojo boljšo polovico! Ljudje, ki imajo skupne interese imajo več možnosti skupaj preživljati čas in razvijati odnos.

Deborah Duley, psihoterapevtka, ki se specializira za svetovanje ženskam pravi, da je hitenje v zveze produkt naše družbe: »Obstaja globoko zakoreninjeno prepričanje, da je samskost rezultat neke napake in pomanjkljivosti.« Terapevtka opozarja, da ne smemo pasti v samopomilovanje, saj je to popolnoma normalno: » V resnici bi morala biti samskost praznovana, saj se pogosto ravno ko smo sami najbolj najdemo in spoznamo sami sebe. To pa dvigne našo samozavest in nam vlije ljubezen do samih sebe,« je še dodala.

Ne iščete ljubezni?

A tudi če sploh ne iščete ljubezni, s tem ni nič narobe. Ljudje smo unikatni in vsak doživlja ter išče ljubezen na svoj način. Nekateri pa je preprosto ne. Razlogov za to je lahko več in prav noben ni napačen. Lahko se zgodi, da ste premladi in še niste na isti točki, kot so vaši prijatelji in sovrstniki. Vsak ima svojo časovnico, ni nujno, da je vaša enaka drugim.

Lahko, da ste aseksualni ali aromantik. Aseksualni ljudje ne čutijo nikakršne privlačnosti do drugih ljudi. Aseksualni ljudje se sicer lahko tudi zaljubijo, a ne čutijo nobene potrebe po spolnosti. Aromantiki ne čutijo nikakršnih čustev povezanih z ljubeznijo in intimnostjo. Teh dveh besed oziroma spolnih usmerjenosti najbrž ne slišite ravno pogosto, a prav tako obstajata. Vsak čuti privlačnost na svoj način in so tudi ljudje, ki je ne.

Nekateri ljudje so zelo samozavestni in neodvisni. To pa pogosto potencialne partnerje straši. Nekdo, ki vam da jasno vedeti, da vas ne potrebuje-vas pa želi, lahko hitro izpade hladen. Taki posamezniki že imajo svojo rutino in hobije, zato težko najdejo čas za ljudi, ki jim niso popolnoma predani. Vendar če v njihovo življenje vstopi človek v katerem vidijo potencial, se bodo zagotovo potrudili.

Razlogov zakaj so ljudje v svojih dvajsetih samski je mnogo. Vsak posameznik nosi svoja bremena, preteklost in razloge. Samskost v mladosti ni znak za preplah, sploh če ste zadovoljni. Ta so leta čas spoznavanja samega sebe in tega kaj želimo. Če v svojem življenju zaenkrat (ali kadarkoli) ne vidite sopotnika, ni s tem prav nič ni narobe. Ljudje smo si različni na sto in en način. Pomembno je, da vam je udobno v soji koži, ste srečni in počnete v življenju to kar vas veseli.

Style. Več novic

New Report

Close