Prihaja beauty trend, ki nevtralizira pomanjkljivosti na obrazu!

07. september 2017

Vrhunska umetnica ličenja Bobbi Brown razkriva preprosto tehniko korigiranja nepravilnosti obraza s pomočjo barvnih korektorjev.

Samo malce znanja in veščin potrebujete, da se naučite spretno prikriti pomanjkljvosti na koži. Vizažisti zadnje čase ne marajo več nekoč tako popularnega contouringa – sedaj množično prisegajo na color correcting oziroma korekcijo obraza s pomočjo raznobarvnih krem!

Najbrž ste že opazili, da sta Instagram in Youtube zadnje čase polna posnetkov deklet, ki se mažejo po koži obraza s čudnimi barvami… Videti so najprej vse flekaste, potem, čez nekaj minut, pa takorekoč popolnega videza. Ne gre za bojevnice nekega plemena, ampak za dekleta, ki predstavljajo svoje lepotne vodiče na družbenih omrežjih.

Tehnika je idealna za tiste z neenakomerno poltjo obraza ali tiste, ki imajo težavno kožo (kar pa seveda ne pomeni, da smejo mozolje samo prikriti – težavo je treba rešiti tam, kjer se pojavi). Vse znanje je v tem, da se kontrastne barve izenačujejo: modrikasto področje bo popravila oranžna barav, rdečico prikrije zelena, vijolična področja (npr. podočnjake) pa rumena.

Uporaba različnih barvnih korektorjev v kremi je način, kako dati obrazu skoraj brezhiben videz (odvisno kajpak od oblike obraza, ki je lahko bolj ali manj všečna), vrhunska umetnica ličenja Bobbi Brown pa je opisala te metode v tutorialu na YouTubeu.

Svetuje, da si pred nanašanjem dobro ogledamo obraz: kje so deli obraza vdrti, kje je koža svetlejša oziroma temnejša, kje so pomanjkljivosti. Katero barvo bomo uporabili, je odvisno od same površine: na čelo damo bolj, na brado manj intenzivne barve, če želimo nekaj poudariti ali izenačiti. Vse te nasvete si lahko ogledate v tem videu.

Z zeleno barvo korigiramo rdečico na obrazu ali mozolj. Sivkasto območje okoli oči pa bodo lepo ‘popravile’ rožnate in vijolične nianse kremnega korektorja. Tudi rumenkasto kožo učinkovito izenači prav vijolična barva.

Ko boste končale s korekcijo, vam Bobbi Brown predlaga še, da da obrazu daste topel videz s pomočjo bronzerja. Slavna vizažistka priporoča, da se vedno šminkate na dnevni svetlobi, da ne bi ličila izgledala preveč težka in umetna. Navsezadnje naša koža v resničnosti ni popolna… Prav tako color correcting tehniko uporabljajte predvsem takrat, ko je za vami neprespana noč.

 

Foto: The Trend Movement, Pinterest, Allure, Elle, Bustle

New Report

Close