Prihaja nov trend ličenja: draping!

Tehnika ličenja, ki je postala nepogrešljiva.

V lepotnem svetu je vedno več govora o tehniki draping, ki je bila ustvarjena za nanašanje rdečila na lica.

Draping tehnika ima zelo bogato zgodovino, saj sega v šestdeseta in sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so umetniki ličenja z mešanjem barv dobili popolne odtenke rdečila. Situacija se je spremenila zahvaljujoč ameriškemu umetniku ličenja Way Brandyju, ki je razkril takrat novo tehniko ličenja, draping, oziroma drapiranje.

S to tehniko je Way želel ustvariti učinke poudarjanja ličnic na pravih mestih. V tistem času je bil Way Bandy eden izmed najbolj plačanih umetnikov ličenja, saj so mu zaupali zvezdniki, kot so Cher, Madonna, Farrah Fawcett, Diana Ross in celo David Bowie. Brez drapinga ni minilo niti eno modno snemanje, po njegovi smrti pa je ta tehnika padla v popolno pozabo.

Zdi se, da se je modni oblikovalec Marc Jacobs spomnil pozabljene tehnike ličenja, saj je v svojo make – up kolekcijo ličil dodal rdečilo Air Blush Soft Glow Duo, s katerim lahko ustvarite popoln draping.

Rdečilo je sestavljeno iz dveh odtenkov, ki zagotavljata izjemen lesk. Temnejši odtenek se priporoča za nanos po robovih ličnic, na najbolj izpostavljenem delu pa se uporabi svetlejši odtenek, ki mora biti dobro zabrisan, da ni opaznih linij med obema odtenkoma. Umetniki ličenja še priporočajo, da rdečilo uporabite tudi na področju obrvi in bradi (na sliki).

Številne zvezdnice so draping tehniko hitro osvojile, vključno z Gigi Hadid in Kylie Jenner, ki je postala del njihovega vsakdanjega ličenja.

Na trgu lahko najdete različne izdelke, s pomočjo katerih lahko draping preskusite tudi doma. Poleg prave palete potrebujete še ustrezen čopič in nekaj potrpežljivosti.

Priznan umetnik ličenja Wayne Goss je posnel odličen video tutorial in prepričani smo, da boste draping tehniko osvojili v trenutku!

Foto: Pinterest

Video: Youtube

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close